Latin Amerika'nın yetiştirdiği unlu şair Pablo Neruda'nın soylediği,kulaklara kupe olacak cinsten ozlu sozlerden ornekler vermek istiyoruz melekler
Bu guzel ve ozlu sozleri hayatımızda uygulasak cok şey kazanırız aslında,uygulayabilene ne mutlu
İşte Pablo Neruda'dan guzel sozler...
Seni sevdiğimi anlayacaksın, sevmediğim zaman.
Ìnsan ulasamadigi herseyin "delisi", ulastığı herseyin "nankorudur.
Kalbi kırdıktan sonra gelen ozur, doyduktan sonra sofraya gelen tuz gibidir. İhtiyac kalmaz.
Hayatta hic bir zaman bir başkasına tum benliğinle guvenme, Cunku; hic kimse sana tum benliğiyle gorunmez.
Biten bir aşkın hemen ardından bir başkasıyla başlayan şeyin adı, İlişki değil celişkidir.
Gozyaşım kadar değerlisin; ama nasıl gozyaşlarım gozumden duştuyse şimdi sende oylesin.
Adını duyunca değil, Yanında başka bir ad duyunca yanar aslında canınız...
Bir kadın, soyleyecek cok şeyi olduğu halde susuyorsa, erkek artık tum şansını kaybetmiştir.
İnsanlar seninle konuşmayı bıraktığında, Arkandan konuşmaya başlarlar.
Asla aşk acısı ceken birine aşık olmayın. O kişi yaralıdır ve yara bandı olarak sizi kullanır.
Bazen dudakların bitiremediği sozleri, gozler tamamlar.
Hicbir zaman anlayamazsın: Giden sevse gitmeyi ister miydi, Peki ya kalan sevse; gitmesine izin verir miydi!
Yalnızlığa yenilmemek icin, sık sık hayaller kurulur; ama aslında neyin hayalini kurarsan kur, yalnızlık her hayalin sonudur.
Seviyorum suskunluğunu, sanki sen yokmuşcasına burada uzakta ve huzun dolu,sanki olmuşsun gibi.
Senin icin yapraklarını kopardığım papatyalardan ozur diledim dun gece. Haklısınız dedim, ne sevdiği belli, ne sevmediği.
Bir gun bir yerde tekrar karşılaşırsak eğer, Benimle yeniden tanış.
İnsanlarla yuzyuze konuşarak her sorunu halledebilirsin; ama bazı insanlar gelir onune, hangi yuzune konuşacağını bilemezsin.
Hic sevmediği halde neden hep değerli olur bırakıp giden, Ve neden hic duşunmeden teslim olur kαlbin, Ustelik o seni hic sevmemişken...
Korkar olduk artık 'seviyorum' demeye. Kimi sahiden değiyor sevmeye, Kimi ise pişman ediyor insanı sevdiğine.
Eskiden hayallerimiz vardı, gercekleştirmeyi umduğumuz. Şimdi bırakın gercekleştirmeyi, umabilmek en buyuk hayalimiz oldu.
Birilerini hep boş zamanlarda ozlediğini anlar insan. Cunku boş insanlar, boş zamanlarda hatırlanır.
Cunku henuz icat edilmedi; anlamayana anlamayı oğretecek bir lisan...
Aslında kadın; Erkeğin beğenen bakışlarından cok, hemcinsinin kıskanclık dolu bakışlarını gorunce, guzel olduğundan emin olur.
Aşk tabiatımdır benim.
Yalnızca ateşli bir sabır ulaştırır bizi muhteşem bir mutluluğun kapısına.
Şair, her şeyden once yaşadığı toplumun sorunlarına, giderek tum dunyaya karşı sorumludur.
Sırf birisi İyi geceler demediği icin, İyi gecmeyen geceler vardır.
Hayat sana hep ekşi limonlar sunuyorsa, Sende tekila ve tuz iste .
Biz şairler nefretten nefret ederiz ve savaşa karşı savaşırız.