Cahit Sıtkı Tarancı Sozleri,
Cahit Sıtkı Tarancı'nın Guzel Sozleri,

Benim de şiirlerini beğendiğim ve omru boyunca farklı akımlardan etkilenipte, asla bir akıma bağlı kalmadan şiir yazan unlu şair Cahit Sıtkı Tarancı sozleri sunmak istiyorum sizlere bu yazımızda Melek'lerim. Guzel sozler arayan tum arkadaşlarımız, Cahit Sıtkı Tarancı guzel sozleri inanın aradığınız ve guzel diye kafanızda belirlediğiniz bir cok sozden daha guzel ve etkileyici...

Memleket isterim Ne başta dert ne gonulde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Tekrar duyduğun gun sesimi gokkubbede, Hatırla ki mahşer gunudur Ortalığa duşmuşum seni arıyorum.

Bir kere Misafire cıkmış adın; İstesen istemesen gideceksin.

Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri Surunup gidiyorum…

Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik.

Yaş otuzbeş yolun yarısı.

Gonul tanrısına der ki, her mihnet kabulum, yeter ki gun eksilmesin penceremden.

Evet hatırladım Kucuk basit şeyler Yetiyor kederlenmeye Ya mutluluğa ?

Elimde Turkce gibi guzel bir silahım var.

Aşık dediğin Mecnun misali kor.

Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunc ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın.

İstemem o dehşet gun gelip catsın. Bana kimseler anam kadar yansın.

Desem ki. inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahcemde bahar; ve soframda en eski şarap.

Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan gunun bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış...

Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gonulden olsun; Olursa bir şikayet olumden olsun.