Merhaba arkadaşlar. Almış olduğum 3000 serisi PSP'de oyunları gorebilmek icin, cihazı yeniden başlattığımda "Pro Update" yapmam gerekiyordu. Araştırıp "Infinity" adlı bir CFW (Custom Firmware) kurulduğunu gordum. Ama sorunumu cozup cozmeyeceğini bilmiyordum, denemeye başladım. Yapılan işlemlerin sonunda sorunumun cozulduğunu gordum. Turkce makale bulamadım, sizlerin de faydalanmanızı istedim. Anlatım ve yazılar tamamen bana ait olup yapılan işlemler alıntıdır.

Turkce olarak nasıl yapıldığını detaya girmeden kısaca anlatmaya calışacağım. Benim cihazımın surumu 6.61, sizinkinin de 6.61 olduğunu varsayarak anlatacağım.

Unutmayın! Sadece 1000, 2000 ve 3000 serisine uygulanabilir. PSP GO ve E1000 serisine uygulanmamalıdır. Yapılan işlemlerde sorumluluk kabul etmiyorum.

Gerekli dosyaları buradan indirebilirsiniz:

https://drive.google.com/open?id=13jJx6-d0VfNZzRsZUh_iziqyx4znlBBo

Gerekenler;
1-
1000, 2000 veya 3000 serisi bir PSP.
2- 1 adet Memory Stick Duo veya Memory Stick PRO Duo kart.
3- Mini USB Kablosu.
4- Bilgisayar.
5- Yukarıdaki linkteki .zip dosyası.
6- Sistem surumu v6.61 olmalıdır.

Hadi Başlayalım;
1-
Linkteki .zip dosyasını indirip bir klasore cıkartın.
2- PSP'nizin sistem surumunun v6.61 olduğundan eminseniz, hafıza kartını takıp, Cihazı "USB Connection" moduna alıp, mini USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.
3- .zip'ten cıkardığınız 2 klasoru direk PSP'nin ana dizinine atın.
4- Aktarım bittikten sonra, PSP'den "O" tuşuna basıp USB bağlantısını sonlandırın.
5- PSP uzerindeki Game sekmesine gelip, Memory Stick'i secin.
6- Acılan menude oyunlarınız varsa oyunlarınızı gorebilirsiniz, biz onlara dokunmayacağız, Pro Update'i secin.
7- Siyah ekranda beyaz yazıların olduğu bir uygulama acılacak. "Press R to exit" yazısını gorunce "X" tuşuna basın.
8- Daha sonra "Press X to start CFW" yazısını gorunce tekrar "X" tuşuna basın, PSP'niz yeniden başlatılacak.
9- Cihazınız yeniden başlatılınca, "Game" sekmesinden "Memory Stick"i secin, ardından "6.61 Infinity Firmware Builder"ı secin.
10- Uygulama acılınca, ekranda "Build Hybrid Firmware" secili olacaktır, direk "X"e basın, secili değilse de (Exit'in uzerinde olabilir mesela) "Build Hybrid Firmware"in uzerine gelip "X"e basın, birkac dakika surebilir.
11- "Complete. Press X to exit" yazısını gorunce, "X"e basın, cihaz yeniden başlatılacak.
12- PSP'nizi tekrar "USB Connection" moduna alıp, mini USB kablosu ile bilgisayara bağlayın.
13- Ana dizinde iken "PSP" klasorune, ardından "GAME" klasorune, onun ardından da "MAKER" klasorune girip, "DATA.MFC" dosyasını bir onceki klasor olan "GAME" klasorunun icindeki "FLASHER" klasorune taşıyın.
14- Bilgisayar ile işimiz bitti, PSP'den "O" tuşuna basıp USB bağlantısını sonlandırın.
15- PSP uzerinde "Game" sekmesinden "Memory Stick"i secin, ardından "6.61 Infinity Firmware Flasher"ı secin.
16- Uygulama acılınca, "Start" yazısını gorunce "X" tuşuna basın. "Do you agree to the terms?" yazısıyla karşılacaksınız, tekrar "X"e basın, birkac dakika surebilir. "Complete. Press X to exit" yazısını gorunce, "X"e basın, cihaz yeniden başlatılacak ve değişik yazılarla karşılacaksınız, burada yapmanız gereken "O" tuşuna basmak.
17- Cihazınız yeniden başlatıldıktan sonra, ufak bir kurulum işlemleri ile karşılaşacaksınız. (Dil, tarih vb.)
18- Tekrardan PSP uzerinde "Game" sekmesinden "Memory Stick"i secin, ardından "Pro Update"i secin. Siyah ekranda beyaz yazıların olduğu bir uygulama acılacak. "Press R to exit" yazısını gorunce "X" tuşuna basın. "Press X to start CFW" yazısını gorunce tekrar "X" tuşuna basın, PSP'niz yeniden başlatılacak.
19- Bir kere daha PSP uzerinde "Game" sekmesinden "Memory Stick"i secin, ardından "Infinity Bootloader Configuration"u secin. "Welcome to Infinity" yazısıyla karşılaşınca, D-Pad'den (yon tuşları) Sol tuşa basın ve "X" tuşuna basın. Daha sonra "Home" tuşuna basıp gelen soruda "Yes"in uzerindeyken "X" tuşuna basın.
20- Son olarak, "Settings" sekmesinden "System Settings" alt menusune girip, "System Information"a girmek. Burada eğer "System Software 6.61 PRO-C∞" yazısını goruyorsanız tebrikler, PSP'nizi kalıcı olarak kırmış ve CFW yuklemiş bulunmaktasınız.

Cok uzun ve zor gozukebilir ama aslında cok kolay bir işlem yanlış yapmadığınız surece herhangi bir sorun oluşmaz.