Konya'da arkadaşlarıyla zaman zaman Goktepe'ye cıkan 76 yaşındaki Kazım Vural, bir hafta once Karapınar Ucuş ve Doğa Sporları Kulubu uyelerinin yamac paraşutu yaptıklarını gordu. Kulup Başkanı Mustafa Ulutaş ile sohbet ederken hayalini anlatan Vural, yamac paraşutu yapmak istediğini soyledi. Gerekli guvenlik onlemleri alındıktan sonra Vural, Ulutaş eşliğinde yamac paraşutuyle ucmanın keyfini cıkardı. İlk ucuş deneyiminin heyecanını atlatan Vural, Goktepe'de bir araya gelen Karapınar Ucuş ve Doğa Sporları Kulubu uyeleriyle ikinci kez ucmanın heyecanını yaşadı.

Vural, ucmanın keyfine vardığını, ikinci kez yamac paraşutu yapmak icin tekrar Goktepe'ye geldiğini soyledi. Doğayı gokyuzunden izleyince cok heyecanlandığını vurgulayan Vural,
"Hic korkmadım. Bu doğayı tanımak, gormek icin genclere de tavsiye ederim. Televizyonda goruyordum. Gokyuzunde cok ferahlık hissettim, 20 yaşına inmiş gibi oldum. Havalanırken 76'ydım, yere inerken 20 oldum. Havada melekler ucurur gibi oldu." ifadelerini kullandı. Vural, ilerleyen surecte bu sporu yine yapmak istediğini, yaşına rağmen hic zorlanmadığını anlattı.

AA'nın haberine gore, Karapınar Ucuş ve Doğa Sporları Kulubu Başkanı Mustafa Ulutaş da Goktepe'de yamac paraşutu yaptıkları sırada tanıştıkları Kazım Vural ve arkadaşlarıyla sohbet ederken bu fikrin ortaya cıktığını dile getirdi. Hayali olan Vural'ı kırmadıklarını belirten Ulutaş,
"Kazım amca cok heyecanlıydı, merakla etrafa baktı. Yukarda biraz sohbet ettik." dedi. Goktepe'nin, Tuz Golu ve guneş enerji panellerinden gelen sıcak hava sayesinde uzun ucuş imkanı tanıdığını vurgulayan Ulutaş, bisiklet surebilen herkesin bu sporu yapabileceğini kaydetti.