PlayStation 3G İnterneti PS3 ile paylaşma
Oyun Konsolları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyun Konsolları
- PlayStation 3G İnterneti PS3 ile paylaşma
-
13-11-2022, 19:04:57Ben 2 yıl kadar once Windows XP işletim sistemine sahip dizustu bilgisayarımda Cat5e network kablosu kullanarak Turkcell 3G modemimin internetini PS3'um ile paylaşıp PS3'ten internete bağlanabiliyordum. Bunu 3G internetimin ayarlarından "Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın Internet bağlantısı yoluyla bağlansın" seceneğini işaretledikten sonra network kablosunun bir ucunu bilgisayara diğer ucunu PS3'e takıp PS3'ten gerekli bağlantı ayarlarını yapıp başarmıştım. Fakat daha sonra bilgisayarımı değiştirmem gerekti ve şu an Windows 7 işletim sistemine sahip bir laptop kullanıyorum. Bu bilgisayardan da eski bilgisayarımda yaptığım ayarları yaptım. Paylaşımı actım, network kablosunu taktım; fakat PS3 internet ayarlarını yaparken IP doğrulaması kısmında başarısız olundu diyor. IP'yi manuel olarak ayarladım, bu sefer IP doğrulanıyor fakat internet bağlantısı kısmında hata alıyorum. İnternet ayarlarına girerken hep "ozel"i seciyordum, bir de "kolay"ı denedim. Orda da bağlantı tipini kablolu secince PS3, "ethernet kablosu bulunamadı" dedi. Bundan sonra kablonun bozuk olabileceğini duşundum. Bugun kontrol ettirdim fakat sağlam cıktı. Bir cok deneme sonucunda farklı bir yol aramaya başladım ve laptopu kablosuz modem olarak kullanabileceğimi oğrendim. Bunun icin "Ağ ve Paylaşım Merkezi"nde "Yeni bağlantı veya ağ kurun" kısmından talimatları izleyip gecici bir ağ oluşturdum. Denemek icin telefonumdan Wi-Fi'ı actım. Telefonum oluşturduğum ağı buldu, "bağlan" dedim; fakat uzun sure "Doğrulanıyor" ifadesi goruldukten sonra bağlantı başarısız oldu. PS3'ten kablosuz ağ araması yaptığımda ise ağın ismini bile bulamadı (Bunları yaparken cihazların laptop ile arasındaki mesafeyi 2 metreden az tuttum). Onlarca deneme sonucunda artık, bu işi başaramadığım icin sinirlenmeye başladım. Bana yardımcı olabilir misin bilmiyorum ama bir danışayım dedim. NOT: Eski bilgisayarım HP Pavillion dv6500 (Windows XP Professional) idi. Şimdiki ASUS N55SF (Windows 7 Home Premium, orjinal). 3G Modemim Turkcell VINN 3G Model: E176G.