Vajinismus sorununu yaşayan ciftlerde erkekler genellikle anlayışlı ve sabırlıdır.Eşlerine saygılıdırlar ve onları cok sevdiklerinden canını yakmak istemezler Ancak aynı zamanda gostermeseler de; oldukca sıkıntıdadırlar.Eşinin yaşadığı problem sadece eşinin değil kendisinin de problemidir.Neden başaramıyorum? Sorun bende mi? Beni sevmiyor mu? Boyle bir evlilik nasıl devam eder?...gibi sorular beynini zorlarken aynı zamanda ‘’ Ama eşimi cok seviyorum ve onun canını yakmak istemiyorum’’ ‘’ Ustune gitmeyim zamanla duzelecek’’ diyebilir.
Bazen ise ilişkiyi sona erdirmekle, sınırlı bir cinsel yaşam arasında sıkışır kalır.
Zamanla cinsel isteksizlik, ereksiyon problemleri ve erken boşalmalar olmaya başlar. Bir evliliği tamamlayamamak bir dramdır. Kişisel başarısızlık olarak algılanır. Ciftler en yakın arkadaşlarına ve ailelerine dahi herşey yolundaymış gibi bir izlenim verirler. Ancak bir yara gibi derinlerde kimselere anlatamadıkları o sır ve tamamlayamadıkları ilişki onları cok rahatsız eder.
Vajinismusta cinsel terapinin avantajı, erkeğin de kişisel kaygılarını, duşuncelerini, yaşanan bu hastalık hakkındaki goruşlerini terapistle paylaşması, bir nevi icini dokmesi ve cinsel terapiye katkıda bulunarak eşine yardımcı olmasıdır.

[h=2]Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]