Genclerbirliği ’nde gosterdiği iyi performansla 2020-2021 sezonunun devre arasında Trabzonspor ’a transfer olan Berat Ozdemir, bordo-mavili takımın kazandığı şampiyonluğa katkıda bulunmuştu. Yaz transfer doneminde bordo-mavili ekipten El İttifak'a transfer olan Berat Ozdemir, Trabzonspor'dan ayrılışını anlatırken Hull City'nin teklifi hakkında acıklamalarda bulundu. Trabzonspor'a transfer surecini anlatan Berat Ozdemir,
"Trabzonspor ’a gitmeden once beni isteyen kulupler vardı. Ama benim tercihim Trabzonspor oldu. Trabzonspor ’u tercih etmemdeki en buyuk etkenlerden biri de Abdullah Avcı ’nın orada olmasıydı. Benimle cok sağlıklı ve guzel bir iletişim kurdu." ifadelerini kullandı.

Spor Arena'ya konuşan Berat Ozdemir,
"Karar aşamasında Abdullah Avcı'yla ozel bir konuşmam olmadı. Karar tamamen benim, ailem ve menajerimle aldığım bir karardı. Ama bu kararı sunduğumda da cok saygılı ve guzel bir şekilde yaklaştı. Abdullah Avcı ’ya tekrardan cok teşekkur ediyorum." yorumunda bulundu.

Berat Ozdemir, yaz transfer doneminde Hull City'den teklif aldığını belirterek,
"Evet, Hull City ’nin dışında yaz transfer doneminde Avrupa ’nın iki farklı ulkesinden bana ve kulube gelen teklifler olmuştu." dedi. Bu sezon El-İttifak formasıyla 9 macta forma giyen Berat Ozdemir, 1 gol kaydetti.