Mardin'in Midyat ilcesindeki ilkokul muduru Huseyin Deniz, akrabalarıyla husumetli olan bir grup tarafından sosyal medya uzerinden tehdit edildi. Dun yaşanan olayda ise okulun kapısında velilileri uğurlayan Deniz, bir aractan inen kişilerin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Deniz, okuldaki oğretmenler tarafından kurtarıldı. İhbar uzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Deniz, ilk mudahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne goturuldu. 10 gun iş goremez raporu verilen Deniz'i darbettiği gerekcesiyle 3 şupheli, jandarma tarafından gozaltına alındı. Şuphelilerin jandarmadaki işlemleri suruyor. Huseyin Deniz, kendisini ziyarete gelen velileri uğurlarken okul kapısının onunde aractan inen bir grubun saldırısına uğradığını ifade ederek,
“Uzerime taşlarla, sopalarla saldırmaya başladılar. Olayı goren okuldaki oğretmenler ve koyluler gelerek onları uzaklaştırdılar. Haklarında suc duyurusunda bulundum. Onlardan şikayetciyim." dedi. Olayla ilgili soruşturma surerken eğitimciler olaya tepki gosterdi. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulselam Demir, Midyat ilce temsilcisi Huseyin Yucel ile birlikte hastanede tedavisi suren Huseyin Deniz'i ziyaret ederek, gecmiş olsun dileklerini iletti. Eğitimciye yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Demir,
“Oğretmene şiddet vakaları artarak devam ediyor. Gun gecmiyor ki, sozlu ya da fiziki şiddete maruz kalan bir oğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Onceki gun Bolu'da, dun Cizre'de bir oğretmenimiz darbedildi. Oğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kasteden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. En kısa zamanda eğitimde şiddet yasasının cıkması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi ’nde oğretmenlik meslek kanunun goruşulduğu bu gunlerde eğitimciye şiddet maddesi de eklenmeli. Faillerin cezasız kalmaması gerekiyor. Saldırıyı yapanları kınıyor, hocamıza gecmiş olsun diyoruz.” diye konuştu.