İzmir ’de, Seferihisar acıklarında yaşanan ve 115 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020 ’deki 6.6 buyukluğundeki depremde, Bayraklı ilcesindeki Rıza Bey Apartmanı 36 kişiye mezar olmuştu… Depremin ardından başlatılan soruşturmada, 4'u tutuklu 9 kişi hakkında İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'bilincli taksirle birden fazla kişinin olumune ve yaralanmasına neden olmak' sucundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı. Yargılama sırasında 2 sanık daha tahliye edildi. DHA ’nın haberine gore; sanık avukatlarının şikayetiyle acılan soruşturmanın ardından, 'bilincli taksirle 6 kişinin olumune ve 2 kişinin yaralanmasına neden olma' suclamasıyla haklarında iddianame hazırlanan Rıza Bey Apartmanı'ndaki diş hekimi polikliniği sahipleri Arda Hacarlıoğlu ve Onur Yedikara ile daire sahipleri Selma ve Ender Ensari'nin dosyaları da mevcut davayla birleştirildi. Boylelikle sanık sayısı 13'e yukseldi.

Sanıkların yargılanmalarına bugun 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar mimar Ali Serdar Bayram ve yapı muteahhidi Hasan Huseyin Ozkan SEGBİS ile bağlanırken, bazı tutuksuz sanıklar, muşteki ve avukatlar katıldı. Duruşmada soz alan muşteki avukatlarından Gurbuz Ejder, dosyada her şeyin acık olduğunu savundu. Ejder, acıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Bilirkişi raporunda her şey acık ve net. Bu binanın yıkılmasında sorumlu olanlar belli. Binanın yıkılacağını bilerek işlem yapmayan kat malikleri, yasaya aykırı olarak iş guvenliği kurallarını ihlal ederek iş yeri acan sanıklar hakkında bilirkişi raporu var. Tanıkların bu rapora bir şey katması mumkun değil. Dosyanın daha fazla suruncemede kalmadan karar verilmesini talep ederim.” 
Duruşmada sanık Ali Serdar Bayram'ın avukatı savunma yaptığı sırada, depremde yakınını yitiren izleyicilerin tepkisi ile tartışma cıktı. Tartışmanın ikili diyaloğa donmesi nedeniyle mahkeme başkanı, bazı izleyicileri salondan cıkarttı. Tartışmanın sona ermesinin ardından tutuklu sanıklara soz verildi. Yapı muteahhidi Hasan Huseyin Ozkan, cezaevinde mağdur olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Mal sahibi, her beton dokumunde yanımdaydı. Binayı yaparken hazır beton kullandı. 35 bina yaptım, sadece 1'i yıkıldı. Diğerlerini sağlam yaptım da bunu mu curuk yaptım? Mimar ve muhendisle muhatap olmadım. Binanın icerisinde, dışarısında mudahale edilmeyen yer kalmamış. Duvarlar perde beton vazifesi goruyor. Mesken yere iş yeri acılır mı? Eksik malzemeyi kabul etmiyorum. 70 yaşımda hastanelere duştum. Sağlık sorunlarım var. Cok mağdurum.” Soz verilen tutuklu sanık Ali Serdar Bayram da sucsuz olduğunu belirterek,
"Olayla ilgim ve bilgim yok. Sadece diplomamın kullandığını anlatmaya devam edeceğim. Tamamen sucsuzum. Gozaltına alındığımda bir yanlışlık olduğunu duşunmuştum. Ancak 2 yıldır hapishanedeyim. Yaşananlardan dolayı acı cekiyorum ve icim acıyor. Sucsuzum." dedi. Savunmaların ardından ara karar acıklandı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, 13'uncu Asliye Mahkemesi'nin talebi ile İzmir Bolge Adliye Mahkemesi'nden cıkacak birleştirme kararının beklenmesine, tanık olarak dinlenecek inşaatta calışan işcilerin tespit edilmesi icin Sosyal Guvenlik Kurumu'na yazı yazılmasına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine hukmederek, duruşmayı 3 Şubat 2023'e erteledi.