Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış donemi oncesinde sosyal yardım alan ailelere yaklaşık 7 milyar lira nakdi destekte bulunacaklarını acıkladı. Bakan Yanık, oncelikle ihtiyaclar doğrultusunda kapsamı genişletilen sosyal yardımlar ile dezavantajlı vatandaşlara kamu kaynaklarının aktarıldığını belirtti. Guclu sosyal altyapı sistemi sayesinde vatandaşları yalnız bırakmadıklarını kaydeden Bakan Yanık, kış donemi oncesi sosyal yardım faydalanıcısı hanelere, ceşitli başlıklar altında yaklaşık 7 milyar lira nakdi destekte bulunacakları bilgisini verdi. Uygulama kapsamında, Turkiye'deki 1.003 sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına duzenli bir şekilde kaynak aktarıldığını belirten Yanık, kış donemi oncesinde ihtiyac sahibi vatandaşların temel gereksinimlerinin karşılanması amacıyla her ay duzenli aktarılan periyodik payın iki kat artarak 450 milyon liraya cıkarıldığını vurguladı. Turkiye Aile Destek Programı kapsamında, kasım ayına ilişkin odemelerin başladığını duyuran Bakan Yanık, "Buyuyen ve gelişen ulkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmayı surduruyoruz. Bu kapsamda gectiğimiz eylul ayında butcesini 40 milyar liraya cıkardığımız desteğimizde, odemeleri bu ay artırarak yapıyoruz. Hak sahibi hanelerimize 850 lira ile 1.250 lira arasında bir odeme gercekleştiriyoruz." acıklamasında bulundu. Uygulama kapsamında, bu ay başlatılan cocuk bileşeninin ilk odemelerinin yapıldığı bilgisini veren Yanık, şoyle devam etti: "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere cocuk sayısına gore aylık 350 lira ile 650 lira arasında destek sağlıyoruz. Bu kapsamda destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize toplam 776 milyon lira ilave destek sağladık. Boylece Turkiye Aile Destek Programı kapsamında hem aile bileşeni hem de cocuk bileşeni ile birlikte toplam 3,2 milyar lirayı hak sahibi olan 2,5 milyon hanemize hesaplarına yatırmış olduk." Yanık, 2019'dan beri devam eden elektrik tuketim desteğinde, yeni bir duzenleme yapıldığını hatırlatarak, hanelere 130 lira ve 260 lira arasında destek sunacaklarını, bu kapsamda, 666 milyon lira tutarındaki elektrik tuketim desteğinin ilerleyen gunlerde vatandaşların kullanımına sunulacağını belirtti. Bu yıl hayata gecirilen doğalgaz tuketim desteğinde, kış donemi odemelerinin bu hafta itibarıyla başlayacağına işaret eden Yanık, şu bilgileri verdi: "Bu donem oncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Ardından 450 lira ile 1.150 lira arasında olan 2022 yılı kış donemi icin belirlenen destek tutarımızı 900 lira ile 2 bin 500 lira aralığına yukselttik. Onumuzdeki gunlerde odemelerimizi gercekleştireceğiz."
AA'nın haberine gore, yaşlı ve engelli vatandaşlara yonelik hizmetlerin de surduğunu bildiren Yanık, kasım ayında 2,1 milyar liranın yaşlı ve engelli aylığı alan vatandaşların hesaplarına yatırıldığını kaydetti.