TFF 3. Lig 1. Grup'ta mucadele eden Eskişehirspor, mali acıdan zor gunler geciriyor. Kırmızı-siyahlı ekibe destek ise İskocya'dan geldi. İskocya Premier Lig ekibi St. Johnstone, kulubun resmi internet sitesinde yaptığı paylaşımla Eskişehirspor icin yardım toplanacağını acıkladı. İskoc ekibinin acıklamasında şu sozler yer aldı: "Pek cok kişinin bildiği gibi Eskişehirspor, mali acından zor gunler geciriyor. St. Johnstone olarak Eskişehirspor'un sorunlarına daha geniş bir kitleye duyurmakla kalmayıp onlar icin yardım toplamaya karar verdik. Kulubumuz, daha fazla yardım toplamak amacıyla 12 Kasım Cumartesi gunu oynanacak Motherwell macından once bir yardım kovası kurulmasına karar verdi."
Eskişehirspor, St. Johnstone'un bu jestine karşılık kulubun resmi Twitter hesabından bir teşekkur mesajı yayınladı. Kırmızı-siyahlıların mesajında şu sozler yer aldı: "Aramızdaki kopmaz bağları tam 10 sene once inşa ettiğimiz, İskocya'daki kardeş kulubumuz St.Johnstone'a dostluğumuzun bir gostergesi olarak yaptıkları maddi ve manevi tum destekler icin teşekkur ederiz."
İki dost takım 2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi on eleme turunda karşılaşmıştı. İskocya'daki mac 1-1 biterken Eskişehirspor evinde 2-0 kazanıp turu gecmişti. 35 yıl sonra Avrupa macına cıkan Eskişehirspor'un sokaklarında bayram havası vardı ve halk, takımlarını desteğe gelen İskoc taraftarları da bu havanın icine soktu. İki ekibin taraftarları birlikte eğlenmişlerdi. Rovanş macında İskocya sokaklarında da aynı goruntuler oluştu ve bir dostluğun temeli atılmış oldu.