Sanayi uretimi, eylulde aylık bazda yuzde 1,6 duşerken, yıllık bazda yuzde 0,4 artış gosterdi.
Turkiye İstatistik Kurumu (TUİK), eylul ayına ilişkin sanayi uretim endeksi sonuclarını acıkladı.
Buna gore, eylulde takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretim endeksi, gecen yılın aynı ayına gore yuzde 0,4 yukseldi. Arındırılmamış sanayi uretim endeksinde de yıllık bazda yuzde 0,4 artış oldu.
Sanayinin alt sektorleri incelendiğinde, endeksin, eylulde gecen yılın aynı ayına gore madencilik ve taş ocakcılığı sektorunde yuzde 16,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme uretimi ve dağıtımı sektorunde yuzde 2,4 azalırken, imalat sanayi sektorunde yuzde 1,7 arttığı goruldu.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi uretimi eylulde ağustos ayına kıyasla yuzde 1,6 duşuş gosterdi.
Soz konusu ayda bir onceki aya gore madencilik ve taş ocakcılığı sektoru endeksi yuzde 2,6, imalat sanayi sektoru endeksi yuzde 1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme uretimi ve dağıtımı sektoru endeksi yuzde 1,7 azaldı.
Sanayi uretimi eylulde yuzde 1,6 geriledi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sanayi uretimi eylulde yuzde 1,6 geriledi