Vajinismus hastalarının eşleriVajinismus yaşayan bir eşle birlikte olmak kolay değildir. Vajinismuslu kadınlar gorucu usuluyle evlenmemişlerse, eş veya sevgililerini otoriter ve baskıcı babalarının aksi ozellikteki erkeklerden secerler. Tencere ve kapak misali karı-koca birbirini kırmaktan aşırı derecede korkarlar.
Bu erkeklerin hissettikleri ortak duygular şoyle sıralanabilir.
-EMPATİ YAPARAK KENDİLERİNİ EŞLERİNİN YERİNE KOYARLAR VE ONUN DUYGU VE DUŞUNCELERİNİ ANLAMAYA CALIŞIRLAR. BİR SURE SONRA DA UMUTSUZLUĞA KAPILMAYA BAŞLARLAR.
‘’Ben onun icin cok uzuluyorum, cunku cok acı cekiyor. Eminim ki eşim bunu beni uzmek icin yapmıyor ama benim hayatım da onun kadar zorlaşıyor. Kendimi cok caresiz hissediyorum ne yapmam gerektiği ile ilgili hicbir fikrim yok.”
-EŞİNE KARŞI OFKE DUYMAYA VE BAZI ŞEYLERİ SORGULAMAYA BAŞLARLAR.
“Ben elimden geleni yaptım. Ben de suclu muyum? Eşim bu durumun ustesinden gelmek icin hicbir caba gostermiyor.”
“Neden belirtileri goremedim? Hayatım cinsel ilişki yaşamadan ve cocuk sahibi olmadan mı gececek?”
“İlişkimi bitirip kayıplarımı en aza indirmeli miyim? Yoksa sadece bu şekilde yaşamalı mıyım?”
-REDDEDİLME HİSSİ YAŞARLAR.
‘’Her seferinde reddedilmekten cok yoruldum. Evlenmeden onceki fiziksel ilişkimizin şu an yaşadığımızdan daha iyi olduğunu soyleyebilirim. Benimle romantik bir birleşme yaşamasını istememesi icin ne yaptım?’’
“Başta sadece cinsel birleşme yaşayamıyorduk artık beni de istemiyor.” Ev yaşamım bir karmaşa, bu yuzden tum zamanımı işime ve arkadaşlarıma ayırmalıyım. Kendimi işime verirsem en azından bir yerlerde ve başka şeyleri duşunuyor olurum.”
-ZAMANLA UZAKLAŞMAYA BAŞLARLAR.
‘’Ev yaşamım bir karmaşa, bu yuzden tum zamanımı işime ve arkadaşlarıma ayırmalıyım. Kendimi işime verirsem en azından bir yerlerde ve başka şeyleri duşunuyor olurum.”
Vajinismus tedavisine başlanır ve tedavinin sonlarına doğru bilincdışı durtulerin sonucu kadınlar partnerlerine karşı saldırganlaşabilir veya kavgacı bir uslupla yaklaşabilirler. Bu her zaman beklediğimiz bir durumdur. Burada erkeklere duşen daha sabırlı ve anlayışlı olmalarıdır. Cinsel terapinin ilişki aşamasında erkeklerde erken boşalma veya sertleşme sorunları ortaya cıkabilir. Cunku vajinismus olan eşiyle cinsel ilişkiye girmeye hazırlanan erkek, genellikle heyecan, tedirginlik ve başarılı olup olamayacağı kaygısını taşır. Kadından kaynaklanan bir sorunla ilişki olmadığı sırada erkeğin hicbir problemi yoktur. Ne zaman ki kadın tedavi olup ve ilişkiye hazır hale gelir, o zaman erkekte başarılı olup olamayacağı kaygısıyla genellikle sorun başlar. O gune kadar hicbir sertleşme sorunu olmayan erkeklerde dahi, bu tedirginlik ve başarısızlık korkusu (performans anksiyetesi) yaşanabilir, bu heyecanla birlikte sertleşme de sağlanamaz. Artık kadın iyileştiğine gore erkek kendini ispatlamak zorunda hissedebilir ve bu yoğun stres altında başarısızlıklar da yaşanabilir. Bu durum devamında ağır bir cinsel stres haline gelebilir. Tam da bu noktada tedavi gormuş eşin veya olaydan haberi olan yakın cevrenin olumsuz etkisi, beklentilerin karşılanmadığı hissiyle erkekte ozguven yitirilmesine de sebep olabilir ve var olan olumsuz durum kısır donguye girerek, aylar boyu sertleşme sağlanamayabilir. Kadının vajinismusu tedavi edilip iyileştirilse de, bazen erkekteki sertleşme sorunu icin de tedavi gerekebilir.
[h=2]İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Vajinismus hastalarının eşleri
Sağlık0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Vajinismus hastalarının eşleri