Selamlar;
Arkadaşlarımla sık sık oynadığımız bir CS GO takımımız var. Oyunu geliştirmek istediğimden son zamanlarda birkac donanım aldım. Bunlarla alakalı bağlantıma etki eden sorunlar var fakat hangisinden kaynaklanıyor cozemedim. Bu yuzden tek tek yazacağım.
Ping Sorunları
-Superonline fiber internetim var.
-2010 yılında Superonline'ın verdiği ''TILGIN HG 1311c'' bir modem kullanıyorum. Modemin bulunduğu odadan oyuna girdiğimde 50-60 ping ile rahatca oynuyordum. Modem kendi odama 3 metre uzaklıkta fakat arada iki kapı var.
-Oyuna kendi odamdan bağlanmak istediğim icin ''TP-Link TL-WA854RE'' bir access point aldım ve odama taktım. Genel olarak 50-60 pingle oynasam da oyunda sık sık ping yukseliyor. Kafadan 3-5 round cop oluyor.
-Cozum olarak Superonline'dan yeni modem istemeyi olmazsa modemden odama kablo cektirip direkt onunla bağlanmayı duşunuyorum. Başka bir cozumu var mıdır?
Lag Sorunları
-Oyuna başladığımda bir kulakici kulaklık ve ''Logitech M100 mouse'' kullanıyordum. Elime ''X7 747H'' mouse gecti. Onu taktıktan sonra oyunu tamamen kitlemeye varan lag sorunları yaşamaya başladım. Sonrasında cihazın internet sitesinden driver'ını kurdum ve sorunu cozdum. Bir ay once oyuncu kulaklığı aldım ve bu sorun tekrar karşıma cıktı. Bir kulaklığın lag yaratma ihtimali var mı? Mouse'u mu yoksa kulaklığı mı değiştirmeliyim? İnternetten sorunun hdd ile ilgili olabileceği ile ilgili birkac yazı okudum.
Evde ''LG 24MA53D 24 inch'' bir led tv'miz var. Arkadaşım 24 inch monitorde daha iyi oynarsın dediğinden son gunlerde bunu kullanmaya başladım. Sanki lag sorunu TV'ye bağladığımdan beri daha fazla olmaya başladı. Ama bağlamasam bile lag sorunu yaşıyorum.
Bu karmaşanın icinden beni gereksiz para harcamadan cıkartabilecek birisi var mıdır?
Şimdiden yardımınız icin teşekkurler.
Edit: Bilgisayarımı yazmayı unutmuşum; ''Monster MS 16-GC''. Nvdia 765m ekran kartlı, i7 işlemcili bir laptop. Sorunun bundan kaynaklandığını pek sanmıyorum ama sorulacağı icin ekledim.
CS:GO Takım Ping ve Lag Sorunu
Oyun Dünyası0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- CS:GO Takım Ping ve Lag Sorunu