Yani sorum başlıkta, konuyu yanlış yerde acmışsan kusura bakmayın en doğru olarak burası buldum. Şimdi siz sormadan soyleyeyim, 2016'da cıkan Hitman'i de 2. oyununu da oynadım bununla birlikte, hikaye butunluğu ile ilgili bir sıkıntım yok. Fakat olayların mantığı, sıralanışı, kime/niye calıştığımız hakkında kafamda hicbir şey oluşmadı. Bu yuzden boyle bir konu acma gereği, aklımda oluşan soruları koyacağım alt alta.

1) 2016'da cıkan oyunda yanlışım yoksa ıca icin calışıyorduk, zaten pek bir hikaye ile ilgili bir şeyi aklımda kalmadı. Sanırım Diana bizi ıca ile tanıştırıyordu işin başında, farklı veya daha kapsamlı bir şeyi varsa anlatırsanız sevinirim.
2) Hitman 2'de artık lucas grey icin calışmaya başlıyorduk ve bu adam sanırım bizim cocukluk arkadaşımız tarzı biri, ilk oyunda ona karşı savaşırken artık neden onun tarafına gecip komisyona (?) karşı savaşıyoruz ve daha doğrusu bu komisyon kim? Ek olarak Diana'nın anne/babasını (bu insanların işi ne?) da bizim patlattığımız goruluyor, bizi ıca ile tanıştıran Diana olduğuna gore bu emri kimden alıyoruz ve ajan 47 o ara sahnede de yetişkin bir insan, kac yaşında bu adam?
3) Hitman 3'te lucas grey intihar ediyor, anlamlandıramadım bunu. Şu siyahi kız kim hani Diana yerine direktif veren ve niye ıca'de kendi dosyalarımızı sildik? Ayrıca komisyondaki (?) herkesi (baş haric) temizledikten sonra Diana bizi bayıltıyor. Sonra ruyamızda bu uclemede oldurduğumuz herkesi goruyoruz, bu da bana farklı bir evrende gectiği izlemini verdi fakat anlamadığım bir nokta var, Diana bizi blood Money'deki gibi iyiliğimiz icin mi bayılttı yoksa komisyon başına teslim etmek icin mi? Biliyorsunuz ayıldığımızda trendeyiz ve herkesi oldurdukten sonra komisyonun başındaki eleman geliyor bize havalı bir canta icinde iğne veriyor ve sen biliyorsun diyor. Bu iğne ne, ben en son adamı oldurmek yerine iğneyi sapladım adama ilk başta "hayır" dedi sonra ise, "ben kimim, neden buradayım, sen kimsin" tarzında kibar bir şekilde konuşmaya başladı. Bu iğne hafıza silici mi, eğer oyleyse bana niye bunu teklif etti? Son olarak Diana'da her dosyayı yakıyor ve kuş origamisi şeklinde bir şeklinde bir broşu da ateşe atıyor bunu bir anlamı var mı? Bir de 47 olarak o eve gidince Diana ortada yok fakat bize direktif veriyor (yanlışım yoksa). Bu hala calıştığımıza dair bir işaret mi yoksa başka bir şey mi?
4) yukarıdaki sorularım tek tek ucleme hakkındaydı ve 3. oyun bu uclemeye nokta koydu (sanırım). Fakat kendi dosyalarımızı silmemiz ve Diana'nın bir şeyleri yakması acaba seriye mi nokta koydu diye bir şey oluştu aklımda, oyle bir durum soz konusu değildir umarım. 3. oyunun şarap evinden sonrası hakkında hicbir fikrim yok zaten, oyun bitti de iyi mi bitti, kotu mu bitti yoksa bitmedi mi diye bir gram fikrim oluşmadı; ilk sorularım hakkında bir fikriniz yoksa bile biliyorsanız bunu acıklarsanız sevinirim.

Kısacası, Hitman'in son 3 oyunun detaylıca hikayesini anlatır mısınız? Ozellikle; 47, lucas grey, komisyon (bunun ne olduğunu bile bilmiyorum), Diana ile olen ailesi ve son olarak ıca hakkında. En azından 3. oyunun son kısmı hakkında (Diana'nın bizi bayıltmasından sonra). Şu an sanırım Turkce yama bekleyeceğim, hem cevresel hem de oyunun kullandığı resmiyete kacan İngilizce yuzunden de bir şey anlamamış olma ihtimali veriyorum. Bu arada kafanızı şişirdiysem affola, sorularımı cevaplayacak kişilere de şimdiden cok teşekkurler.