Cevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 28 ilde yapılan 325 iş yeri inşa edildi. Bolge esnafına adeta nefes olan proje kapsamındaki iş yerleri, 23-24 Kasım tarihlerinde acık artırma yontemiyle satışa sunulacak Projede yer alan illerden biri de Trabzon. Caykara ilcesinde yapılan 29 iş yeri satış oncesi gorucuye cıkarıldı. DHA'nın aktarımına gore; toplam tutarın yuzde 30 ’u peşin, 120 ay vade ile satışa sunulacak dukkanları gormek isteyen alıcılar, tanıtım ofislerini ziyaret ederek bilgi aldı. Satışa sunulan iş yerlerinin tanıtım ofisini ziyaret eden Abdurrahim Nuhoğlu, “Cok muhteşem bir proje oldu. Caykara ’ya yakışan bir proje. Yapısı ile şekli ile mimarisi ile standartların uzerinde bir proje. Vesile olanlara teşekkur ederim. Dukkanlardan bir tanesini almayı duşunuyorum. Dukkanları gezdim. Cok kullanışlı ve ihtiyaca cevap verebilecek buyukluk ve şekilde dizayn edilmiş. Fiyatlar makul. Ama acık arttırmaya girecek. Talep muhtemelen fazla olacaktır.” diye konuştu. Trabzon'da TOKİ'ye ait 29 iş yeri acık artırmayla satılacak
İlcenin turizmle beraber geliştiğini ve iş yerlerine ihtiyac duyduğunu belirten Zeynep Yıldırım, “Caykara kucuk ve şirin bir ilce. Son zamanlarda Uzungol ile birlikte turizme acıldı. Gelişmekte olan bir ilce burası. Boyle bir ihtiyac vardı. Yaz sezonunda cok fazla rağbet goruyor. Fazla turist alıyoruz. Eskiden konut sıkıntısı vardı. Bu sorun TOKİ tarafından cozuldu. Şimdi de dukkanlar var. Onlar da acık arttırmayla satılacak. Satışa sunulacak olan dukkanları gezdik. Guzel dukkanlar. Odeme imkanları da guzel. Caykara ’nın gelişimine buyuk katkı sunacağını duşunuyorum.” ifadelerine yer verdi.