İstanbul'un Beyoğlu ilcesinde bir eğlence mekanında gecen yıl akılalmaz bir olay yaşandı. Kazakistan uyruklu Uluossyn Malgazhdarova, eğlence merkezinin guvenlik gorevlisiyle tartışmaya başladı. İkili arasındaki tartışma nabızların yukselmesiyle kavgaya donuştu. Gozu donen Malgazhdarova, guvelik gorevlisinin parmağını ısırarak kopardı. Olay sonrasında İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi ’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Uluossyn Malgazhdarova katıldı. Muşteki Cumhur Cengiz ise katılmadı. Sanık avukatı Nebican Orhan duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma savcısı Uluossyn Malgazhdarova ’nın
"kasten yaralama" sucundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık Uluossyn Malgazhdarova mutalaaya katılmadığını, sucsuz olduğunu soyleyerek beraatını istedi. Beyoğlu ’nda guvenlik gorevlisinin parmağını koparan kadın tutuklandı ARŞİV
Sanık avukatı Nebican Orhan mutalaaya katılmadığını belirterek,
"Duruşmada video izleterek, olay neden gercekleşti onu anlatmak istedik. Biz bu dosyada beraatı hak ediyoruz. Muvekkilim iki kişiden dayak yiyor. Muşteki sanığın ağzına eline sokup kaldırmak istiyor. Bu ısırmak değil can havliyle dişini kilitliyor. Yapabileceği bir şey yok o durumda. Muşteki muvekkilimi kaldırmaya calıştığı icin sanıkta dişini kilitliyor ve olay yaşanıyor. Sanık ne kadar sucluysa, yuzde elliden fazla da muşteki sucludur. Mekan icerisinde de sanık muştekiden dayak yiyor. Size 8 saniyelik bir kamera goruntusu izlettim. Bu videoda sanık muşteki tarafından dayak yiyor. Sonrasında can havliyle muşteki elini ağzına soktuğu icin parmak kopuyor. Biz en ufak bir cezayı dahi kabul etmiyoruz. Muvekkilim hakkında ceza verilmesine yer olmadığına dair ve beraatını talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme, Uluossyn Malgazhdarova ’yı
"Haksız tahrik etkisi altında kemik kırığına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" sucundan takdir indirimi uygulayarak 5 ay 25 gun hapis cezasına carptırdı. Malgazhdarova hakkındaki hukmun acıklanmasını geri bıraktı. Duruşma sonrası sanık ve avukatı acıklamalarda bulundu. Sanık avukatı Nebican Orhan,
"5 ay 25 gun hapis cezası verildi. Karara itiraz edip etmeyeceğimiz hususunu değerlendireceğiz. Her ne kadar alt sınırdan ve indirimler olsa da biz bunu da kabul etmiyoruz. Bizim beklentimiz beraattı." dedi.

Sanık Uluossyn Malgazhdarova boyle bir olayın yaşanmasından dolayı uzuntu duyduğunu belirterek, "
Bilerek yapmadım. Olay her insanın başına gelebilir. Bilerek yapmadıktan sonra hicbir şey diyemem gercekten. Karşı taraf beni dovmeye başladı. Kimliğimi, paramı her şeyimi aldı. Ben de almaya calıştım. Ben zaten 4 ay cezaevinde yattım bu ceza da bana cok ağır geldi. İnanamadım, ağzım kan olurdu bir şey olurdu hicbir şey yoktu. Bir anda oldu ama fotoğraf gosterdikten sonra inandım. Ama hala parmağın nasıl koptuğunu gormedim. Gecmiş olsun gercekten bilerek yapmadım." diyerek adliyeden ayrıldı. DHA'nın haberine gore, ote yandan Uluossyn Malgazhdarova'nın darbedilmesine ilişkin ayrı bir soruşturma ise suruyor.