Turkiye Kupası 4. tur karşılaşmasında Beşiktaş, sahasında 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Serik Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Dolmabahce'deki mucadeleyi Beşiktaş, ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1'lik skorla kazandı. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktoru Şenol Guneş, basın toplantısında mucadeleyi değerlendirdi. Kazanmanın onemli olduğunu vurgulayan Şenol Guneş, "Yarın 10 Kasım. Mustafa Kemal Ataturk ’u rahmetle anıyorum. Minnettarız. Kurucumuz olarak yol gosterip onumuzu acan liderimiz. Hepsine minnettarız. Bugun oyuna baktığımızda, rakibimizin gucu ve oyuncu kalitesi bizim gerimizdeydi. Her şeye rağmen oyun başlangıcı ve ilk yarının coğunda ciddi bir oyun ortaya koymak istedik. Bu da skora yansıdı. İkinci yarıda da pozisyonlar bulduk ama oyuncuların, rakibe gore ustun olmasından kaynaklı pozisyonlardı. Rakibin de oynamasına izin verdik. İkinci yarıda hatalarımız oldu ama bunları baskıyla giderdik. Kendi sahamızda kaptırdığımız toptan rakibin gol atması, bizim icin eksi puan. Bugun kazanmış olmak onemli. İlk yarıdaki ciddiyet icin oyunculara teşekkur ediyorum. Ama ikinci yarıda tempo duşurup top kullanamamamız da bizim eksilerimiz. Rakibi oynatıyoruz. Hic oynamayan oyuncularımız vardı. Oyunun akışındaki eksikleri soyleyeceğim. Birkac sakat oyuncumuz vardı, onları kullanmadık. Diğer oyuncuları dinlendirdik. Hangi oyuncuyla cıksak, kazanmamız gereken bir mactı ve kazandık. Kupada onumuzde maclar olacaktır." dedi. Super Lig'de yarışın icinde olacaklarını belirten Guneş, "Beşiktaş ’ın hedefi kupayı da kazanmaktır. Ligde de son macta aldığımız yaraya rağmen yarışta olacağımızı duşunuyorum. Bu umutla yaşıyoruz zaten. Beşiktaş bir ailedir ve birlikte gucluyuz. Antalyaspor macının cok daha kaliteli ve zor olacağını duşunuyorum. Bu macın artık bir onemi kalmadı. Bu donemi bitirip, kamp doneminde iyi bir hazırlıkla ikinci doneme iyi başlamamız gerekiyor. Eldeki oyuncuların verilen şansı iyi kullanması icin bir donem var, bunu da kullanacağız. Hicbir oyuncumuzu gonderemeyiz, hicbir oyuncu da alamayız. Dunya Kupası arasında transfer zaten olmuyor. Ocak ayın kadar eldeki oyuncularla gideceğiz. Ondan sonra bir karar veririz. Takımı surukleyen oyuncu burada kalır. Şu ana kadar iyiler var, eksikler var. Hazırlık doneminden sonra cok daha farklı şeyler cıkabilir." ifadelerini kullandı. Takımdaki sakat oyuncular hakkında bilgiler veren tecrubeli teknik adam, "Ghezzal ameliyat oldu. Tedavilerle duzelmesi beklendi ama olmadı. Sureyi doktor biliyor. Aradan sonra bakacağız. ABD ’den gelince bakacağız. Rosier, Josef, Masuaku ’nun oynayıp oynamayacağına bakacağız. Oyuncuların kendilerini nasıl hissettiği onemli. Milli takımlara gidenlerin de rahat olmadığı bir donem yaşıyoruz. Sakatlık olmasa bile performans duşukluğu de bir eksikliktir. Bugunun de en iyisi genc Atiba ’ydı. Akıl var, teknik var, gayret var. Cok beğendim bugun. Oğuzhan Akgun de diriydi. Rosier ve Masuaku sakatken kimin oynayacağını da gormek istedim. Eldeki imkanları zorladık. Bugunku mac oyuncuları gormek icin iyiydi. Sure cok kısa şu anda. Kampta daha cok işleriz bunları ama son mac onemli.” diye konuştu. Atiba Hutchinson'ın teknik ekipte kendilerine faydalı olabileceğine dikkat ceken Guneş, "Ben giderken de soylemiştim, Atiba cok başarılı, karakterli, Beşiktaş ’ın icindeki bir isim oldu. Oyuncu olarak son donemlerine geldi. Atiba bize teknik ekipte de faydalı olacak birisi. Karar onun. Redmond ’ı da beğendim. Bir seviye uste cıkarsa daha cok iş yapar. Muleka inandığım bir oyuncu ama icine kapanıklığı var biraz. Aboubakar ’a benziyor. O da ilk zamanlarda boyleydi. Olacağını duşunuyorum ve ondan umutluyum. Redmond ilk yarıda iyiydi ama ikinci yarıda bircok oyuncu gibi duşuş yaşadı.” diye konuştu. Siyah-beyazlı ekibin şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan Guneş, "Umudumuz da var gucumuz de var. Pes etmek gibi bir durum yok. Derbi macı bir hayal kırıklığı yaşatmış olabilir. O macta gol yedikten sonra oyundan duştuk ama son 10 dakikada gol bulabileceğimiz bir mactı. Biz oyunumuzu yukselttiğimiz zaman dediklerinizi yapacak bir takımız. Biz birlikteyiz, birlikte olup rakipleri rahatsız edelim, oyunculara sahip cıkacağız. Seyirci enerji ve coşku verecek, biz de oyunumuzla onları coşturacağız. Gol attığınız zaman sahada farklı bakıyorlar, oyundan duşunce farklı bakıyorlar. Asla pes etmek yok. Umudumuzu ve gucumuzu iyi kullanalım." ifadelerini kullandı.