Onemli Not: Arkadaşlar birazdan gostereceğim ve onereceğim oyunları almak istemezsiniz, turu sevmezsiniz veya sadece online rekabetci oyunlarda takılıyorsunuzdur; bu liste sizi pek ilgilendireceğini duşunmuyorum. Ama kişisel olarak oynamak istediğiniz oyunlar varsa onu almanızla ilgili on fikir elde etmenizi sağlar. Hikaye oyun sevenler, farklı turlere her zaman acık oyuncular, yatırımcı ruhlu oyuncular veya yeni oyunculuğa girmiş ne oynayacağına karar veremeyen ve her turu oynamak isteyen oyuncuları ilgilendirir.
Onemli Not 2: Burada bahsedeğimiz konuda bir zorunluluk oluşturma, toplumu galeyana getirme veyahut herhangi birine karşı kışkırtma icermemektedir. Sadece topluma olan durumu anlatma amacı gudulmuş ve yardım edilmeye calışılmıştır.
1. Aşama Amac :
Amacımız Steam uygulamasında son kalan duşuk fiyatlı veya daha yukselmemiş oyunları almak istememiz.
2.Aşama Sermaye:
Arkadaşlar durust olalım hic kimsenin parası yok (İstisnalar kaideyi bozmaz.). Ama bu bizim son şansımız gibi bir şey, stoğu kalmamış ve ikinci elden bir kac kopya bulabildiğiniz beş sene once cıkmış oyun gibi bir daha alamayacağız. Cunku zamlanıcak ve bizden daha da uzaklaşıcak. O yuzden ne gelirse elinizden ardınıza koymayın.
3.Aşama Tur:
Herhangi bir tur hedef tutmadım, her ceşit oyun koymaya calıştım. Dilediğiniz turu secin. Eğer turle alakanız yoksa ve alıp memnun olmazsanız "Onemli Not 2'ye atıf" kişi kendi yaptığından sorumludur.
4.Aşama Tavsiye Ettiğim Oyunlar:
Bazı oyunlar hakkında tamamen ustun koru tavsiye edeceğim. Bazı oyunlar icinde okurların bildiğini varsayıp sadece ismi gecicektir. Herhangi bir sıralamayla gitmedim, tamamen kutuphanemde sıralanmalarına gore ilerledim. Başlayalım:
Project Zomboid: Aşırı gercekci acık dunya zombi hayatta kalma oyunu. Kendi hesabımda 350 saat ustu oynaşımın olduğu mukemmel otesi oyun. Oyun java tabanlı olduğu icin Steam Atolye aracılığı ile bir cok mod barındırıyor. Kamera acısına ve grafiklerine alışınca guzel oyun. Tavsiye edilir.
Sistem gereksinimleri: Intel 2.77GHz Quad-core / 8Gb Ram / en az 2gb video belleği olan grafik kartı
Fiyat: 32 TL (24TL'den 2021 Kasım tarihinde 32TL'ye cıktı.) İndirimde: 24TL
Batman Arkham Serisi: İcerdiği oyunlar Batman Arkham Asylum, Batman Arkham City GOTY, Batman Arkham Knight.
Sistem gereksinimleri: Bakılması onerilir, ozellikle Batman™: Arkham Knight icin (?).
Fiyat 99TL İndirimde: 15.30TL
Assetto Corsa: Drift tutkunları ve yarış icin iyi bir oyun, turk yayıncılar baya oynamıştı zamanında.
Sistem Gereksinimleri: AMD Athlon X2 2.8 GHZ, Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ / DirectX 10.1 (e.g. AMD Radeon HD 6450, Nvidia GeForce GT 460)
Fiyat: 32TL İndirimde: 6.4TL
BioShock Serisi: İcerdiği oyunlar BioShock, BioShock Remastered, BioShock 2, BioShock 2 Remastered, BioShock İnfinite
Sistem gereksinimleri: (En yuksek isteyen oyun dikkate alınmıştır.) Intel E6750 Core 2 Duo 2.66 GHz / AMD Athlon X2 2.7 GHZ / 2GB AMD Radeon HD 7770 / 2GB NVIDIA GeForce GTX 670
Fiyat: 99TL İndirimde: 19.8TL
Bully: Scholarship Edition
Sistem Gereksinimleri: Intel Pentium 4 (3+ GHZ) / AMD Athlon 3000+ / DirectX 9.0c Shader 3.0 supported, Nvidia 6800 or 7300 or better, ATI Radeon X1300 or better
Fiyat: 24TL İndirimde 8.4TL
Core Ceeper: Terraria benzeri bir oyun.
Sistem gereksinimleri: Intel Core i5-2300 / AMD Ryzen 3 1200 GeForce GTX 460 / Radeon HD 5850
Fiyat: 22TL İndirimde: 19.8TL
Cuphead: Zor 2D macera oyunu.
Sistem gereksinimleri: Intel Core2 Duo E8400, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+, 3.0GHz or higher Geforce 9600 GT or AMD HD 3870 512MB or higher
Fiyat: 31TL İndirimde: 21.7TL
Devour
Sistem Gereksinimleri: Intel i5 or new-gen i3 / AMD equivalent NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon R9 290
Fiyat: 10.5TL İndirimde: 8.4TL
Disco Elysium: Mukemmel ağırlıkla metinlerden giden RPG. 23 Ekimde turkcesi geldi.
Sistem gereksinimleri: Intel Core 2 Duo DirectX 11 compatible video card (integrated or dedicated with min 512MB memory)
Fiyat: 61TL İndirimde: 15.25TL (İndirimde şu an)
Don't Starve Together
Sistem gereksinimleri: 1.7+ GHz or better Radeon HD5450 or better; 256 MB or higher
Fiyat: 24TL İndirimde: 8.16TL (İndirimde şu an)
Hades: Harika bir Rogue-Like
Sistem gereksinimleri: Dual Core 2.4 GHz 1GB VRAM / DirectX 10+ support
Fiyat: 40TL İndirimde: 24TL
Hollow Knight: Net 15 saat oynanış veren, yarı Souls sistemini, yarı Metroidvania sistemini benimsemiş bir oyun.
Sistem gereksinimleri: Intel Core 2 Duo E5200 GeForce 9800GTX+ (1GB)
Fiyat: 24TL İndirimde: 12TL
Hotline Miami: Tek mermide herkesin olduğu sizinde tek mermide olduğunuz, tepeden bakışlı aksiyon oyunu.
Sistem gereksinimleri: 1.2GHz processor DirectX 8-compatible graphics card with at least 32MB of video memory
Fiyat: 18TL İndirimde: 3.6TL
Inside + Limbo: İki bağımsız oyun aksiyon macera hikaye acısından one cıkarlar. Aldığınıza pişman olmazsınız.
Sistem gereksinimleri: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4 GHz, AMD FX 8120 @ 3.1 GHz NVIDIA GT 630 / 650m, AMD Radeon HD6570 or equivalent
Fiyat: 113.4TL İndirimde: 28.35TL
Katana ZERO: Hikaye cok ilgi cekici, Rus mafyası, samuraylar ve hukumetin sakladıkları... Diyaloglarda bolca secenek oyunu tekrar ve tekrar sıkılmadan oynamanıza olanak sağlıyor. Combat sistemi Hotline Miamiye benzer tek yeme, tek atma mantığı var.
Sistem gereksinimleri: intel pentium E2180 GeForce 7600 GT (256 MB)
Fiyat: 25TL İndirimde: 15TL
Middle-earth™: Shadow of War™
Sistem gereksinimleri: AMD FX-4350, 4.2 GHz / Intel Core i5-2300, 2.80 GHz AMD HD 7870, 2 GB / NVIDIA GTX 660, 2 GB
Fiyat: 67TL İndirimde: 10.8TL
Papers, Please: Bir gumruk memuru olduğunuz oyunda gelen insanları denetlemek, gecmelerini sağlamak uzere ordasınız. Bazı kişiler sizi farklı yonlere surukluyor ve bambaşka bir hikaye cıkıyor ortaya.
Sistem gereksinimleri: 1.5 GHz Core2Duo OpenGL 1.4 or better
Fiyat: 18TL İndirimde: 9TL
Celeste: Depresyondaysanız sizin gibi bir kız ile bu yola cıkmak istersiniz. Guzel platform sistemi. Hoş gorselliği sizi aldığınıza pişman etmiyecek.
Sistem gereksinimleri: Intel Core i3 M380 Intel HD 4000
Fiyat:31TL İndirimde: 7.75TL
Not: Sistem gereksinimleri en duşuk olarak bakılmıştır. İndirim fiyatları en yakın gecmişteki indirim fiyatlarıdır.
5.Aşama Daha Fazlasını İsteyenler:
Ekte kendi kutuphanemi ve sepete ekleyip en yakın indirimde alacağım oyunları goruyor olacaksınız. Size bir fikir verir umarım.
Onemli Not 3: Benim bahsedemediğim oyunları cevap olarak bırakırsanız sevinirim. Nihayetinde bende bir insanım.
6.Aşama Kendi Duşuncem ve Yapacaklarım:
2020 yılından beri başladığım Steam kutuphanesi zenginleştirme duşuncemi hızlandırma kararı aldım. Beş kuruş param yok ama yapacak bir şey yok, kredi kartımın limitini zorlayacağım (Teşvik edilmez.). Nedenini biliyorum. 2020 yılında kredi cekip bilgisayar dizmeye başladığım gunden beri hep aynı şeyi yapıyorum, al depola elinde asla turk lirası bulundurma, bir şeye donuştur. O yuzden aynı PS oyun koleksiyoncuları gibi steam kutuphanesi yapmaya calışıyorum. (Kendi acım ve şartlarımı duşunerek) Cok guzel bir sistemim var, kendime yetiyor. Eğer o gun sistem toplama kararı almamış olsaydım bugun bilgisayarım olmayacaktı. Bu yuzden aynı politikayıda Steam dijital oyun almayada gecireceğim. Sadece bu listeyi yapmak iki saatimi aldı. Sadece bilgilendirmek istiyorum. Hatalarım varsa yazın. Okuduğunuz icin teşekkur ederim. Mutlu Gunler dilerim.