Vakıflar Genel Mudurluğu (VGM) ortaoğrenim burs başvuruları surmeye devam ediyor. VGM tarafından ilkokul, ortaokul ve lise oğrencileri icin başlayan bursların ardından başvurularını henuz yapmamış kişiler icin kılavuz yayımlandı. Peki, VGM burs başvuruları nasıl yapılır, başvurular ne zaman sona erecek? VGM ortaoğrenim burs başvurularının başlamasıyla birlikte, ilkokul, ortaokul ve lise oğrencileri başvurularını yapmaya başladı. Başvurularını henuz tamamlamamış kişiler ise burs başvurularının sona ereceği tarihi merak ediyor. Peki, VGM burs başvuruları ne zaman sona erecek?

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞIYOR VE BİTİYOR?

Vakıflar Genel Mudurluğu (VGM) tarafından her yıl erişime acılan VGM burs başvuruları, ortaoğrenim oğrencileri icin başladı. VGM resmi internet sitesinden yapılan duyuru sonrasında, yuksekoğrenim burs başvuruları icin tarihler belli oldu.

Buna gore; VGM Ortaoğrenim burs başvuruları 7-20 Kasım, Yuksekoğrenim bursu başvuruları ile yabancı uyruklu oğrenciler icin burs başvuruları 21-30 Kasım tarihlerinde alınacak.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Mudurluğu ortaoğrenim ve yuksekoğrenim burs başvuruları kurum web sitesi www.vgm.gov.tr uzerinden alınır.

Gerek ortaoğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yuksekoğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Mudurlukce belirlenen tarihler arasında alınır.

Başvuru şekli ve zamanı Genel Mudurluğun www.vgm.gov.tr internet sitesi uzerinden başvuru başlama tarihinden en az 15 gun once duyurulur. Başvuru sonucları yine www.vgm.gov.tr adresi uzerinden acıklanmaktadır.
VGM BURS BAŞVURULARI İCİN TIKLAYIN

VGM BURS BAŞVURUSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Vakıflar Genel Mudurluğu Yuksekoğrenim Burs Yonetmeliğinin "Burs Verilmeyecek Oğrenciler" başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına gore;

a) Surekli bir işte calışarak en az asgari ucret duzeyinde ucret alan veya gelire sahip oğrencilere,

b) Yabancı uyruklu oğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul oğrencilerine,

c) Ek sure oğrenim goren oğrencilere,

d) Yuksek lisans ve doktora oğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan oğrencilere,

f) Genel Mudurlukten muhtac aylığı alan oğrencilere,

g) Bir onceki eğitim yılında Genel Mudurluk bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen oğrencilere yuksekoğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına gore;

Genel Mudurluğun bağlı olduğu Bakanın onayı ile Turkiye'ye eğitim icin gelmiş yabancı uyruklu oğrencilere Genel Mudurlukce belirlenecek burs kontenjanının %10'u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.
  • Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala