Bursa ’nın Osmangazi ilcesinde yaşayan Harun Konuk (28), kendilerine ait bağ evinde yaşanan hırsızlık olayının şuphelisi olabileceğini duşunduğu Halil Ulu'ya (19), ortak arkadaşları olan Uğurcan Berk Araz ile haber gonderip goruşmek istediğini soyledi. Demirtaş Barbaros Mahallesi Barajyolu Caddesi ’ndeki boş araziye giden Halil Ulu, burada Harun Konuk ile buluştu. Bu sırada oğlu Halil Ulu'nun yaşadığı tartışmadan haberdar olan Veysel Ulu (56) da evine yakın olan yere gelip tartışmaya dahil oldu. İddiaya gore Harun Konuk, Veysel Ulu ’ya kufrettikten sonra otomobilinden aldığı beyzbol sopasıyla vurmaya başladı. Bu sırada Halil Ulu yanında bulunan bıcakla, babası Veysel Ulu da cebinden cıkardığı tornavida ile Harun Konuk'a saldırdı. Olay yerine gelen Uğurcan Berk Araz kavgayı yatıştırmaya calışırken, Harun Konuk, Halil Ulu'nun uc bıcak darbesiyle yaralandı. Uğurcan Berk Araz'ın otomobili ile benzin istasyonuna getirip, burada gelen ambulansa teslim ettiği Harun Konuk, hastanede doktorların tum cabasına karşın kurtarılamadı. Nisan ayında meydana gelen olayın ardından yakalanan Halil Ulu ile babası Veysel Ulu tutuklanarak, cezaevine gonderildi. Cinayetle ilgili bugun Bursa 4'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması goruldu. Hakim karşısına cıkan Veysel Ulu, yaşanan olayların oğlunun hırsızlık iddiasıyla goruşmeye cağrılması sonucu meydana geldiğini belirterek, “Oğlumu goruşmeye cağırmasalardı, bu olaylar olmazdı. Harun Konuk, yaşanan kavga sırasında beyzbol sopası ile bana vurmaya başladı. Oğlum beni korumak istedi. Onu oldurmek istemedi. Sucsuzuz, beraatimi istiyorum.” dedi. Mahkemede savunmasını yapan Halil Ulu, “Ben oldurmek kastıyla hareket etmedim. Maktul, babama sopa ile saldırıp yaraladı. Babamı korumak isterken olay bu noktaya geldi. Pişmanım. Oncelikle beraatimi istiyorum. Aksi halde lehime olan hukumlerin uygulanmasını istiyorum.” diye konuştu. Cumhuriyet savcısı mutalaasında, sanıkların Harun Konuk'u oldurmek sucundan omur boyu hapis cezasına carptırılmasını istedi. Cumhuriyet savcısı mutalaada ayrıca, maktulun, kufredip beyzbol sopasıyla saldırması nedeniyle sanıklar hakkında "haksız tahrik" uygulanmasını talep etti. DHA ’nın haberine gore mahkeme heyeti, suclarını sabit gorduğu Halil Ulu ve Veysel Ulu'ya muebbet hapis cezası verdi. "Haksız tahrik" ve sanıkların duruşmadaki iyi hallerini dikkate alan heyet bu cezayı 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına indirip, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Adliye cıkışı gazetecilere konuşan İsmail Konuk, oğlunu bir hic uğruna toprağa verdiğini soyledi. İsmail Konuk, “Yavrum yeni evlenmişti. Bir oğlu vardı. Bağ evimizdeki hırsızlık olayını Halil Ulu'nun yaptığını duyduk. Oğlumun ortak arkadaşı olan Adem Ulusoy ve Uğurcan Berk Araz ile konuşmak icin Halil'e haber gonderdik. Amacımız, tekrar hırsızlık yaşanmamasıydı. Olay farklı boyuta vardı. İddia edildiği gibi oğlum onlara beyzbol sopasıyla saldırmadı. Uzun boylu olan yavrumun onları etkisiz hale getirmesi icin sopa almasına gerek yoktu. Sanıklar yalan soyluyor. Oğlum mezardan geri gelmeyecek, ama mahkemeden sanıklara odul gibi ceza cıktı. Henuz 3 yaşında olan torunum Mustafa Alp oksuz, gelinim kocasız kaldı. Kararı temyiz icin İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.” dedi.