Anakart uzerindeki on panel USB 3.0 19pin yuvasındaki 1 pin kırıldığı icin on panelde bir eksikliğim oluştu. PCI-e bir kartla bu eksikliği giderebilirim. Piyasadaki tum kartlar Cin'de yapılıp uzerine farklı markaların basıldığı kartlar aslında. Benim icin onemli olan guvenli olması. Uzerinde ekstra guc girişi olan ve olmayan kartlar var. Ama uzerinde ekstra guc girişi olmayanın kart devreleri daha guvenilir gibi geldi bana. Elektronik devrelerinden anlayan varsa onerilerini rica edeceğim.
Mesela bu kart uzerinde ekstra guc girişi yok. Bir kablo da ekstra guc icin uzatmayacak oluşum da iyi olur. Acıklamalarına bakarsak 4 guc modulu, 4 bağımsız sigorta, 4 katı kapasitor yazıyor. Şu uzerinde 330 yazan yuvarlak siyah parcalar sanırım sigorta? Bana guvenilir gozuktu ama Cin'de yapılıp farklı markalarca piyasaya surulen bir kart. Toplamda 8A guc kaynağı demiş (4x2A). Bu her turlu USB 3.0 senaryosunda yeterli ve guvenilir olur mu?
Bir de ekstra guc girişi olanlar var.
Mesela bu da basit şekilde işimi gorur. Ama bunun uzerinde o yuvarlak siyah devre elemanı (sanırım sigorta) yok?
Bir de bu var.
Bunda da ekstra guc girişi var. Ayrıca uzerinde 150 yazan o sigorta sandığım devre elemanı var. Ama bir tane. İlk kartta 4 tane vardı.
Hangi kart daha guvenilir sizce?