Turşular raflarda yerini aldı, gribal enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen turşu sofraların vazgecilmezi. Farklı farklı ceşitleriyle binlerce lezzeti bulunan turşuya bir ilginc ceşit daha eklendi. Samsun'da 110 ceşit turşu kuran ve daha once mandalina, limon, elma, cilek, erik, nar, kuşburnu, patlıcan, karpuz gibi mahsullerin turşusunu kuran Zakir Tozlu, bu seferde dolar ile euronun turşunu kurdu. Zakir Tozlu,
"İkisinin de fiyatı ateşli olunca bizde sirke ve tuzlu suyun icine koyalım belki ateşini duşururuz." dedi.

İHA'nın haberine gore, kış aylarının gelmesi ile birlikte yine turşu sezonumuz başladığını ifade eden Zakir Tozlu,
"Biz de bu sene elimizden geldiğince en guzel en kaliteli sebzelerle, el yapımı sirkelerimizle turşularımızı yaptık. Bu yıl da farklı turde turşularımızı hazırladık. Yumurta turşusu ve en cok ilgi cekenler arasında olan euro ve dolar turşularını yaptık. Tabii ki de euro ve dolar turşuları yenmeyecek durumdalar. İkisinin de fiyatı ateşli olunca biz de sirke ve tuzlu suyun icine koyalım belki ateşini duşururuz diye o şekilde bir espri yapalım dedik. Ama bu sene yine tabii ki de cok farklı ve guzel turşular hazırladık. Armut, mandalina, limon, muz ve bunların yayında midye, fındık gibi bircok ceşitte turşularımızı yaptık. Bu sene bir de sutten turşu hazırladık peynirli biberli olacak şekilde. Değişik turşularımızı genelde hamileler veya tatlarını merak edenler gelip satın alıyorlar. Her şey de olan fiyat yukselişleri maalesef bizleri de etkilemiş durumda. Kilogram olarak en uygun turşularımız 70 TL den başlayıp 150 TL ye kadar cıkmaktadır." diye konuştu.