oğretmenlerle ilgili ozlu sozler oğretmenle ilgili ozlu sozler oğretmenle guzel oğretmenlerle atasozleri meleklerle atasozleri
Oğretmenlerle ilgili ozlu ve guzel sozleri atasozlerini sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar

* Bana bir harf oğretenin kırk yıl kolesi olurum Hz Ali (ra)

* Bir oğretmen ebediyete hukmeden insandır Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez Henry Adams

* Bir topluluk ulus olabilmek icin mutlaka eğiticilere, oğretmenlere muhtactır Onlardır ki, toplumun gercek bir ulus haline getirirler Ataturk

* Devlet adamları gelir, gecerler Milletlerin hayatında izleri payidar olan muallimlerin elleridir İsmet İnonu

* Dunyada her şeye değer bicilebilir, ama oğretmenin eserine değer bicilemez Cunku, onun eseri her şeydir ve hem de hicbir şeydir Socrates

* Dunyanın her tarafında oğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır Ataturk

* Heykeltıraş mermere ne ise; oğretmen de cocuğa odur Addison

* İyi bir oğretmen, kendisini yavaş yavaş gereksiz kılabilen insandır Thomas J Carrutheris

* Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak oğretmenlerdir Oğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henuz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştırAtaturk

* Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve murebbilerini sizler yetiştireceksiniz Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır Ataturk

* Oğrencilerin bilmeleri gerektiğinden daha cok şey bilmeyen bir oğretmenden daha korkunc hicbir şey olamaz Goethe

* Oğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir oğretmen havada soğuk demir dovuyor demektirH Mann

* Oğretmen bir kandile benzer, kendini tuketerek başkalarına ışık verir Ataturk

* Oğretmen nasılsa sınıf da oyledir Alman Atasozu

* Oğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hur, vicdanı hur, irfanı hur nesiller ister Ataturk

* Oğretmenlik mesleklerin en az kazanc getireni, fakat insanı en cok odullendirenidir HV Dyke

* Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta oğretmenden sonra gelir Ataturk

* Yeryuzunde oğretmenlikten daha onurlu bir şey tanımıyorum (Diyojen)

* Yeryuzunde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla oğretmenlerin elindedir Eğitim demek, vucutta ve ruhtaki guzelliği ve mukemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir (Eflatun)

* Oğretmen ve ağac urunlerinden belli olur
(Ukrayna Atasozu)