Savunma Sanayinde ülkemize uygulanan kısıtlamaların kaldırılması olumlu bir adım teşkil etti. Muhtırada kayıtlı hükümlerin somut adımlarla hayata geçirilmesini beklediğimizi açık şekilde paylaştık. 2. toplantı ay sonuna doğru düzenlenecek. Daha olumlu bir tablo ile karşılaşmayı umut ediyoruz.
İSVEÇ İLE TİCARET HEDEFİNİ AÇIKLADI
Ticaret hacmimizi ilk etapta 5 milyar dolar düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemizde İsveç insanları da temaslarda bulunuyorlar.
İSVEÇ BAŞBAKANI ULF KRİSTERSSON'UN AÇIKLAMALARI
Türkiye'nin terör konusundaki kaygılarını anlıyoruz. İsveç Türkiye'ye terörle mücadele yardım etmek istiyor. Bildiğiniz gibi İsveç NATO'ya üyeliğe başvurdu. Türkiye 70 sene önce NATO'ya katıldı. Bu ittifaka katılmak bizim için hayati önem taşıyan bir güvenlik meselesi. NATO üyesi olmak başka müttefiklerin de güvenliklerini göz önüne almayı gerektiriyor. Biz NATO üyeliğinin bize getirdiği sorumluluğu biliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı!Erdoğan: Önümüzdeki yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruzBAŞ BAŞA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile baş başa görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti.
RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Kristersson, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Kristersson, merdivende Türkiye ve İsveç bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Karşılama töreninin ardından liderler, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.
Törende, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.