Nisan ayının ortalarında ekimi yapılan yemlik dane mısırın hasat zamanının gelmesiyle beraber bicerdoverler tarlalara girdi. Ankara ’nın Polatlı ilcesinde uzun yıllardır uretimi yapılan buğday, arpa, şeker pancarı, kavun ve soğana bir yenisi daha eklendi. Son yıllarda hem rekolte fazlalığı hem de satış konusundaki getirisinden dolayı ilce halkı danelik ve silajlık mısır uretimine onem vermeye başladı. Danelik mısırlar hayvancılar icin yemlik olarak kullanılıyor. Hıdırşeyh koyundeki tarlada danelik mısırların hasadı drone ile havadan goruntulendi. Hasat ile ilgili bilgiler veren bicerdover şoforu Hayrullah Ozturk, “Boyle hasat zamanı geliyorum mısır, buğday, arpa, nohut işlerini yapıyorum. Bu sene verim buğdayda da iyiydi, mısır daha iyi. Mısır bir donum yerden bir ton da veriyor, tarla kuvvetli olduğu zaman 2 tona kadar da cıkıyor. Daha cok verdiği zaman saatte 7 donum yer biceriz.” dedi. Ankara'da yemlik dane mısırda hasat başladı ViDEO Hıdırşeyh Koyu ciftcilerinden Murat Komez, gecen sene mısır veriminin daha iyi olduğunu soyleyerek, “Bu sene bizim burada bir donumde 1.200-300 kilo anca alıyoruz bir donumde. Bereket versin, yine de iyi. Daha ne olacak, bu kadar olur yani. Benim 100 donum mısırım var. Biri işlendi, biri işlenecek. Tahminim 100 donum yerden 140 tona yakın mısır cıkacak. Bu dane mısır. Hayvancılar icin yemlik olarak kullanılıyor. Biz bunu işliyoruz borsaya, kurutma tesisine gonderiyoruz. Oradan borsada acık artırmada satılıyor, malımız değerleniyor.” dedi. İHA'nın haberine gore, ciftcilerden Mustafa Komez ise mısırın guzel bir urun olduğunu ve memnuniyet duyduklarını dile getirerek şoyle konuştu: “Şu anda bictiğimiz mısırlardan 1,5-2 ton arası verim alıyoruz. Bunun ekilişleri nisanın 10 ila 15 ’i gibi başlar. Ekim'in 20 ’si ile 25 ’i arasında bicerimizi tarlaya soktuk. Gecen hafta gelmişti ama yağmur yağdı, nem oldu bıraktık. Tekrar biciyoruz ama nemde pek duşuş olmamış. 18 ’lerdeydi, şu anda da 16 ’larda cıkıyor. Mısır guzel bir urun. Biz bundan memnunuz. İşciden bıktığımız icin buna yoneliyoruz. Bu yıl benim 50 donum yerimden 70 ton mısır cıktı. Verimlerimiz standart. Sen gubreyi cok attıysan verimi daha fazla alabiliyorsun. Bunun masrafı sadece sulama. Yapraklarında bit oluyor bunun. Verimi duşurduğu icin onunla mucadele ediyoruz.”