Milliyetci Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahceli partisinin grup toplantısında konuştu. Başortusu duzenlemesiyle ilgili anayasa değişikliği goruşmelerine devam AK Parti heyeti mecliste grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli ziyaretlere ilişkin goruşlerini paylaştı. "Anayasa değişikliğini sonuna kadar destekliyoruz." diyen Devlet Bahceli, "Kararımızda değişiklik yoktur. Ya TBMM'de ele alıp sonuca gidelim ya da halk oylaması ile milletimizin takdirine sunalım. CHP durust ise buyursun hep birlikte bu meseleyi koklu cozumle buluşturalım." ifadelerini kullandı. AK Parti'nin ziyaretleri kapsamında HDP heyetiyle goruşmesini de değerlendiren Bahceli, "AK Parti heyetinin anayasa değişikliğini goruşmek amacıyla siyasi partileri ziyaret etmesi doğru adımdır.'' dedi. Devlet Bahceli: AK Parti'nin siyasi partileri ziyaret etmesi doğrudur "HDP ile niye goruşulmuş, gunlerdir cevabı aranan sorular bunlardır. HDP'ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye tenezzul etmiyorum." diyerek net mesaj veren MHP lideri Bahceli, "Bizim gozumuzde HDP neyse CHP de odur ve aynısıdır. Bizim goruşulduğune değil makul ve demokratik cozumun nasıl olacağına bakıyoruz. Kabağa değil oze odaklanıyoruz." ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı'nda fitne cıkarmak isteyenlerin olduğunu soyleyen Bahceli, "Fitne tezgahı acanlara, bozguncu telkinlere, ikiyuzlu tahriklere, oyun icinde oyun kuranlara Cumhur İttifakı'nı sorgulayanlara kapalıyız, alayına birden yuzumuzu donmuş durumdayız. Topuna diyorum ki haydi başka kapıya. MHP'yi eleştiren malum basın mensuplarına sesleniyorum; nereye gidiyorsanız gidin." MHP lideri Devlet Bahceli'nin acıklamalarından satır başları şoyle: ''Ataturk, Cumhuriyet'in doğuşunu sağladı. Ataturk yetim buyudu ama milletini yetim bırakmadı. Ataturk demek inanmış bir vicdan ustun nitelikli bir dava adamı demektir, milli mucadelenin başı, Cumhuriyet'in başarısı Turkiye'nin banisi demektir. Ataturk kurucu bir liderdir omrunu Turk milletine vakfetmiştir. Kim ne soylerse soylesin Gazi Mustafa Kemal Ataturk'e cok şey borcluyuz. Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un emanetleri MHP ve Cumhur İttifakı'ndadır. Aziz Ataturk'u rahmetle minnetle yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmetler diliyorum. Bizim icin milli hafızada yer etmiş her toprak parcası vatandır ve oyle de kalacaktır. Artık sızlanmaya gerek yoktur. Turk millet belini doğrultmuştur. Dunyanın konuştuğu bir Turkiye tablosu karşımızda asılıdır. Mağdurların sesi olan bir Turkiye gerceği hepimize gurur yaşatmaktadır.
Acılan koridordan bugune kadar 10 milyon tondan fazla tahıl taşınmıştır. Turkiye tahılın ihtiyac sahibi toplumlara ulaştırılması konusunda butun ulkelere insanlık dersi vermektedir. Bu mesele insan onurunu sahiplenme meselesidir. Biz kalp gozunden, Batı kar gozunden bakıyor. Turkiye doğalgaz ile inşallah merkez konumuna da gelecektir. Bugun ABD'de ara secimler yapılacaktır. ABD, sosyal ekonomik ve siyasi korduğumun pencesindedir. Kaos icindeki bir ABD'nin dunyanın diğer ulkelerine de az ya da cok olumsuz tesiri olacağını duşunuyoruz. NATO'nun Madrid Zirvesi'nde imza alınan muhtıra ile İsvec ve Finlandiya'nın terorle aralarına nasıl mesafe koydukları incelenmesi gereken bir konudur. Henuz ikna edici bir sonuc alınmış veya gorulmuş değildir. İsvec ic muhalefeti PKK/YPG'nin kontrolundedir. İsvec ve Finlandiya'nın attığı adımlar ve terorle arasına ne kadar mesafe koyduğu detaylıca incelenmelidir. NATO Genel Sekreteri'nin talimat verir gibi konuşması kabul edilemez. NATO TBMM'nin uzerinde bir organ değildir. NATO Genel Sekreteri TBMM'ye odev verme densizliğinden derhal geri donmelidir. NATO Genel Sekreteri'nin dili buyurgandır. NATO Genel Sekreteri'nin talimat verir gibi konuşması bize gore edepsizliktir. Turkiye oyalanıyorsa millet asla teslim olmayacaktır. Kılıcdaroğlu CHP'nin başına paraşutle indirilmiş taşeron bir siyasetcidir. Bu gore Ataturk'u itibarsızlaştırma ve CHP'yi silme gorevidir. Kılıcdaroğlu'nun hicbir soz ve eylemi CHP'nin onceki genel başkanları ile bağdaşmamaktadır. Kılıcdaroğlu zihnen tutsak, siyaseten zincirlidir. Kılıcdaroğlu simsiyah bir şahsiyettir, yalan fabrikasıdır. Bir değil bin kere yazıklar olsun diyorum. Kılıcdaroğlu'nun Birleşik Krallık'ta kanun kacakları ile goruşmesini suc ortaklığı olarak goruyorum. Kılıcdaroğlu herkesi kor, alemi sersem mi zannediyorsun? Turk askerine polisine uyuşturucu ticareti ile ilgili camur atan kim olursa olsun bizim gozumuzde vatan hainidir. Kılıcdaroğlu kara para gormek istiyorsa HDP'yi incelesin. Turkiye'yi suclamak şerefli bir tavır değildir, doğru değildir.
Devlet Bahceli: AK Parti'nin siyasi partileri ziyaret etmesi doğrudur
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Devlet Bahceli: AK Parti'nin siyasi partileri ziyaret etmesi doğrudur