Oncelikle selam yaklaşık 2 aydır Acer Nitro 5 laptop kullanmaktayım cok memnunum fakat bir takım anlayamadığım sorun var. Sistem ozellikleri şu şekilde;
AMD Ryzen 5 5600h.
RTX 3060 95W.
1x16 GB RAM.
512 GB M.2 SSD.
1080p 144Hz ekran.
Bu sistemle Battlefield 5 dlss/rtx kapalı Ultra ayarlar ortalama 100 FPS, Call of Duty Warzone DLSS kalite Ultra ayarlar 85 - 95 arası FPS, Control RT: High DLSS acık en yuksek ayarlar 65 uzeri FPS, metal hellsinger Ultra 80 uzeri FPS, Forza Horizon 5 RT: High Ultra ayarlar 80 - 90 FPS. O kadar ağır oyunu yuksek ayarlarda cok iyi FPS'ler de oynatıp Valorant'ta yer yer 144'un altına duşmesi ve bazen 90'lara kadar gerilemesi garip, bu sadece Valorant'ta da değil LoL'de de aynı problem var. Birkac ayar yapmasam 90 FPS'te oynuyordum oyunu. Yani aslında ara sıra girdiğim oyunlar olduğu icin cok problem oluşturmuyor bana ama insanın bir yuksek FPS alası geliyor hani en azından stabil bir 144 uzeri FPS bekliyorum. Yıllar sonra yeni bilgisayarım olduğu icin eskisi kadar bilgili değilim bilgisayarlar hakkında. Yardımcı olabilirseniz sevinirim bu konuda. Bir de sanırım ayar yaparken ne yaptım bilmiyorum ama 1080p monitorum varken oyunlarda bana 4K cozunurluk ayarı cıkıyor onu nasıl duzeltebilirim?
Acer Nitro 5 R5 5600 - RTX 3060 laptopta Valorant duşuk FPS
Oyun Performansı0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Oyun Performansı
- Acer Nitro 5 R5 5600 - RTX 3060 laptopta Valorant duşuk FPS