Orneğin Dying Light 2 veya Resident Evil 8 gibi optimizasyon sorunu olmadığına emin olduğum oyunlarda bile, en yuksek ayarda diyelim 90FPS alıyorum, bu esnada olması gerektiği gibi GPU %99 olarak stabil calışıyor. Ancak 144FPS'yi hedeflemek istediğimde, ayar duşurdukce FPS biraz artsa bile GPU kullanımı duştuğu icin pek bir şey fark etmiyor. Ayrıca yuksek ayarlarda oynarken gokyuzu gibi bomboş alana bakınca FPS yukseliyor ama GPU kullanımı duşmuyor. Duşuk ayarda ise FPS yukseliyor ama GPU kullanım oranı iyice duşuyor. Duşuk ayarda CPU darboğazından dolayı GPU kullanımı duşuyor ve yuksek FPS alamıyorum desek gokyuzune bakınca 150kusur FPS alıyorum. CPU kullanımım genel olarak darboğazın altında ama tek tek Core'lara bakmadım. Sorun bana yine de CPU darboğazı gibi geliyor ama emin olamadım. Ekran goruntulerinde kullanım, watt değeri vb. gozukuyor. Duşuk ayarlarda gorulduğu gibi GPU kullanımı ve watt duşmese (Core hızı yukselmiş nedense) 144FPS alacağım muhtemelen. %30 kayıp var kullanımda cunku.
@ZaBalance
Yuksek ayarlar;
Duşuk ayarlar;