Su nasıl icilmeli ?
İnsanlar sadece acıktıkları icin yemek yemezler. Sinirlilik veya uzgun olma durumlarımızda beynin acilen psikolojik iyileşmeye ihtiyacı vardır. Bu endorfin hormonu nedeniyle gercekleşir. Ve bizler de sonuc olarak seratonin salgılatacak bir şeye ihtiyac duyarız. Ve kendimizi buzdolabının onunde bir şeyler atıştırırken buluveririz. Lezzetli yiyecekler ozellikle cikolata vb. urunler bize anlık mutluluk verirler. Ancak sonra ne olur? Ne uzuntu sıkıntımızı gidermemiş oluruz o aynen tum şiddetiyle beynimizin icinde donup durur hem de yanlış yemek secimi ile kilo almaya başlayarak sıkıntı katsayımızı arttırırız. Oysa endorfin hormonunu bloke eden şahane bir gıda var. O da SU….
Suyu vucudumuza alabilmek icin lıkır lıkır kafanıza dikerek icmek yerine mutlaka yavaş yavaş yudum yudum ve oturarak su icmeniz gerekir. Kafanıza dikerek ayakta ictiğiniz su midenize girmeyeceğinden dolayı direk bobreklere gider ve 15-20 dakika sonra idrara cıkmanıza neden olur. O suyu vucudunuzda hicbir şekilde kullanamazsınız. Ve vucut susuzluğunuz devam ettiği icin halsizlikten kabızlığa kadar bir yığın sağlık sorunuyla boğuşursunuz. Suyu yavaş ve yudum yudum sıcak caymışcasına; kafanızı geriye atmadan icmelisiniz. Bu şekilde su, midenize, oradan bağırsaklara gidecek ve bu yolla vucudunuzun icine girecektir.
Gunluk su tuketim miktarınız yaklaşık 8-10 bardak civarında olmalıdır. Yani 2,5- 3 litre gunluk ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bu miktarı tuketmeniz iştah baskılayacak, halsizliğinizi giderecek ve kabızlık sorununuzu ve nice rahatsızlıklarınızı ortadan kaldıracaktır.
Gunluk 5 litrenin uzerine cıkmak ise sakıncalıdır. Cunku bu sefer de bobreklerden mineral atımı başlayacaktır. Bu yuzden tuketim 5 litrenin uzerine cıkmamalıdır.
Herkese sağlıklı gunler diliyorum.
[h=2]Ankara Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Su nasıl icilmeli ?
Sağlık0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Su nasıl icilmeli ?