Merhaba,
Masaustu bilgisayarımın yanına guncel bir Ultrabook almayı duşunuyorum. Fakat ceşitler kafamı karıştırmış durumda. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Secenekleri 8 GB ve 16 GB RAM'e sahip bilgisayarlar olarak iki farklı kategoride toplamaya calışıyorum.
8 GB'ye ikna olabilirsem Acer Swift 3 2022 modeli duşunuyorum fiyatı ve ozellikleri guzel durmakta. Ama arttırılamayan 8 GB RAM en buyuk handikapı olmakta farkındayım. İşte bunun yanında 8300'luk fiyatı ile 16lıklara gore inanılmaz derecede uygun.
16 GB'de ise biraz daha kafam karışmakta. Acer Swift 3 i7 modeli burada yine iyi gibi durmakta. 14K fiyatı var en ucuz olarak.
Bir 16 GB alternatif de Huawei Matebook 14 olmakta. Bunun da 12K fiyatı mevcut. Hem fiyat hem 2K ekran olması sebebiyle daha yakınım bu seceneğe ama şarj omrunden yer mi bu ekran emin olamıyorum.
Bunlar dışında MSI modern, HP gibi farklı secenekler de var farkındayım ama bu secenekler one cıktı gibi şu anlık.
Bilgisayardan beklentilerimi de şuraya yazmak isterim:
- Hafif olması. (1.5kg altı)
- Mumkunse 14 inch olması. Fakat hafif ise daha buyuk ekranı da değerlendirebilirim.
- Şarjının iyi dayanması.
- Sağlam bir kasaya (metal) sahip olması.
- Modern bir tasarıma sahip olması.
- Oldukca basit parcalara ait 3D cizim programlarını acması. Burada beklentim cok ağır dosyalar değil kesinlikle oldukca basit bir 1-2 MB'lık dosyaları acacağım. Acmak icin AutoCAD, catia gibi programları calıştırabilmesi yeterli olur diye duşunuyorum.
- Excel'de hesaplamaları rahat bir şekilde yapabilmesi.
- Sessiz calışması.
- En az 512 GB SSD'si olması.
Beklentilerim bu şekilde. Bu konuda yazdıklarım dışında oneriniz var ise dinlemek isterim. Aksi halde şu an en yakın seceneğim Huawei Matebook 14 olmakta. Yine de 8 GB'ye ikna olabilsem Acer Swift 3'u direkt alabilirim.
İyi gunler dilerim.
Ultrabook tavsiyesi
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Ultrabook tavsiyesi