Herkese oncelikle iyi sosyaller;
ASUS X540UB-GO355T i5-8250U 4GB 1TB 2GB MX110 15.6 olan cihazımın gerek yavaş calışması gerekse boşta bile cok kasmasından dolayı cihaza RAM ve SSD upgrade yapmayı duşunuyorum. Ancak cihazın TR uzerinde pek satılmış olmamasından kaynaklı olsa gerek yeterli bilgileri bulamadım. Bunun uzerine ASUS destek'e mail atmaya karar verdim. 2 hafta suren mail alışverişinde doğru-yanlış birkac bilgi edinip bunun uzerine alacağım parcaları sectim fakat emin olamadığım icin sosyale sorma isteği duydum. Sosyal uzerinde bu cihaz hakkında acılmış birkac konu mevcuttu hepsini de okuduğumu belirteyim.

Oncelikle ASUS destek ile yazışmaları alta bırakayım:
BENİM GONDERDİĞİM MAİL​
GELEN CEVAPLAR​

Aldığım bilgiler uzerine RAM ve SSD icin alacağım urunler şunlar:
Samsung 870 EVO 500 GB​Corsair DDR4 2400Mhz Cl16​Aklımda kalan birkac soruya da sizlerden cevap almak istiyorum:
1-) Alacağım urunler cihaz ile herhangi bir sorun yaratır mı ve uyumlular mı? Sosyal'deki bir konuda takılan RAM'in kasayı şişirdiğini belirtmişti alacağım RAM de aynı sorun olur mu?
2-) Cihaz 2 yıldır elimde ve hic temizlik-macun değişimi yapmadım. Bu işlemler icin araştırdığımda cihazın anakartının diğer laptoplardan cok farklı olduğunu gordum. İşlemci ve grafik kartının uzerinde 2 plaka mevcut ancak fandan herhangi bir bakır boru gelmiyor fan gucuyle soğutma tek fan cıkışı, kasadaki tek soğutma deliğinin burası olması, bu sebeplerden ve laptop soğutucusu kullanamamdan dolayı cihaz uzun kullanımda cok ısınıyor. macun değişimi icin işlemci uzerindeki plakaya ısıl işlem uygulayıp mı cıkarmam lazım yoksa tornavida vs. yardımıyla da cıkarabilir miyim? Bu konuda bilenler yardımcı olursa sevinirim. Anakartın goruntusunu internet uzerinden bulup aşağıya ekledim:

3-) Cihazda Ethernet portu mevcut değil. Wi-Fi ile kullanım + internet altyapısının kotuluğu birleşince sıkıntılar meydana geliyor. Bundan sebep USB to Ethernet kablosu(3 USB portunun olması ve 2'sinin dolu olmasından dolayı USB Hub ozellikli olanlardan) almayı duşunuyorum ancak hangi marka iyidir bilemedim. Kimisi hız kaybı yaşattığını soylemiş kimisi de tam tersi kayıp olmadığını belirtmiş. Araştırıp bir urun buldum onun hakkındaki goruşlerinizide merak ediyorum:
Dark USB Type-A to RJ45 Gigabit Ethernet ve 3xUSB 3,0 Hub Coklayıcı Adaptor​4-) RAM icin anakartta lehimli 4 GB RAM + boş slot bulunuyor. Alacağım RAM'in volt değeri onemli mi? Lehimli RAM ile aynı olmasına gerek var mı?

Urunler: