Arkadaşlar herkese hayırlı forumlar, aslında Linux kullanmayı seven biri değilim ama gecenlerde yaşadığım bir tartışma beni denemeye itti diyebilirim. Dualboot yapmak istemediğim icin bende Live USB bir Linux kullanmaya karar verdim. Biraz araştırınca Debian tabanlı bir Linux dağıtımının başlangıc icin daha iyi olabileceğine karar verdim. distrowatch.com'dan kullanabileceğim distrolara biraz goz attım ve 3 tanesinde karar kıldım. Bundan once Linux Mint kullanmıştım 1 yıl kadar ama sadece stok ayarlarıyla kullandım uzerine bir ekleme veya cıkarma yapmadım(ara yuzde veya programlarda)

Kali. antiX. Mint.
Anladığım kadarıyla distronun uzerinde yaptığım değişiklikleri kaydetmek icin "persistence" modunda başlatmam gerekiyor. antiX ile denedim ama pek sonuc alamadım. Tekrar her şey en başa dondu acıp kapattığım zaman. Ekstra olarak bazen yaptığım değişiklikler sistemi dondurabiliyor veya duzgun calışmamasına neden oluyor. Mesela antiX icin cinnamon desktop yukledim fakat ilk yuklememde sistem tamamen dondu ikinci yuklememde sistem tamamen donmadı ama acma, kapatma, oturumdan cıkma gibi basit komutlar veya secenekler arayuz uzerinde calışmadı. Bu persistence modu ile uğraşmamak icin aynı Windows'taki Wintousb'ye benzeyen bir program var mı acaba Linux kurmam icin? Ekstra olarak yanlış yaptığım veya eksik yaptığım bir şey varsa soyler misiniz?