Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum yere VDSL geldikten sonra bu durumu cokca gormeye başladım. Bircok evde altyapı VDSL destekli olmasına rağmen hala ADSL internet kullanılıyor. Amcamın evinde modem desteklemediği icin VDSL kullanılmıyor. Fakat bir de 2 farklı eve daha gittim, iki evde de VDSL destekli modem var. Ancak hala inatla ADSL kullanılıyor. Ustelik evlerden birinde Turk Telekom internet kullanılıyor ve Turk Telekom'da 16 Mbps ADSL tarifede olanlar ek ucret odemeden 16 Mbps VDSL'e gecebiliyor. Ona rağmen hala ADSL kullanıyorlar. Diğer evde ise zaten TurkNet var ve TurkNet'te bırakın 16'yı, 100 Mbps'e bile ek ucret odemeden gecilebiliyor. İnsanlar neden ADSL ile mutlu olmayı tercih ediyor, anlamadım gitti.

Altyapısı desteklemeyenleri anlıyorum. Altyapı olmayınca doğal olarak olmuyor. Fakat altyapısı desteklediği halde gecmeyenleri anlamıyorum. İllaki yuksek hızlara gecmelerine de gerek yok. 16 Mbps paketi olanlar eğer modemleri destekliyorsa direkt olarak VDSL'e geciş yapabiliyor. Ancak hala ADSL kullanıyorlar.

Turkiye'deki bircok insan altyapısı VDSL veya fiber desteklediği halde neden hala ADSL kullanıyor?