Rehberler ve İncelemelerim - Blog detayları
LineageOS Nedir?
2016 yılında CyanogenMod'un projelerini sonlandırılması ile ortaya cıkan bir ROM markası diyebiliriz. LineageOS Custom ROM kullananların her zaman tercihleri arasında. Piyasadaki coğu ROM zaten LineageOS tabanlıdır. (Bazıları AOSP tabanlı olabiliyor.)
LineageOS Deneyimim;
Kendi J4+ cihazımda bu kullandığım son ROM. Yani cihazım icin kurabileceğim ROM'lar bitti. Rahatlıkla şunu soyleyebilirim ki kullandığım en iyi ROM buydu. Gerek pil performansı olsun gerek genel performans olsun cidden harika bir ROM. Neredeyse hic ozelleştirme olmaması ozelleştirme sevenler icin biraz sıkıntı cıkarabilir. Bu durumda RR sizin icin daha iyi bir tercih olur.
Artıları;
Cok uzun pil omru İyi bir hız ve iyi bir performans LineageOS'un ozel Privacy Guard yazılımı ile ust duzey kişisel veri koruma hizmeti Eksileri;
RR gibi diğer AOSP ve LineageOS tabanlı olan ROM'larda olan ek ozelliklerin bulunmaması Kamera uygulamasında ara sıra cokmeler (Şu anlık sadece kamerada cokme gozlemledim.) Ufak tefek Buglar. (Kullandığım surum OFFICIAL değil ondan kaynaklı olabilir.) Telefonun kendi guvenlik onlemlerini kullanmıyorsunuz(yuz kilidi vs.) Evet arkadaşlar benim LineageOS 17.1 deneyimim bu şekildeydi. Bu son ROM incelememdi cunku cihazım icin olan tum ROM'ları denedim. Uzun bir pil performansı ve iyi bir hız istiyorsanız bu ROM kesinlikle tavsiyemdir. Fakat ben ozelleştirme isterim derseniz RR gibi diğer ROM'lara goz atabilirsiniz. İyi Forumlar!
ONEMLİ NOT: ROM'LARIN PERFORMANSI CİHAZDAN CİHAZA DEĞİŞİKLİK GOSTERİR. HER CİHAZDA AYNI PERFORMASI VERECEK DİYE BİR ŞEY SOZ KONUSU DEĞİLDİR!
Dosya Ekleri