Selamlar, okumaya uşenenler icin basit şeyleri başa yazacağım, telefon 90 derece olmuyor en fazla 51 dereceyi gordum şarjda zorlamama rağmen. Ekran alakalı bir sorun yok telefon 6 yıllık, batarya olarak dunyadaki hicbir telefonun bataryası 6 yıl boyunca aynı voltajı veremez, bu telefon 6 yıllık bataryası ile 4.2 veriyor. Kullanım suresi olarak 100'de alıyorum Instagram'a giriyorum yaklaşık 3 saat sonra 30 oluyor (iademin olmasını bekliyorum orijinal batarya alacağım aldığım zaman yeni değerleri soylerim). Cekmeme, sinyal kaybı gibi sorunlar yok, hoparlor kalitesi olarak gayet guzel ama daha fazla olabilirdi gibime geliyor. Hicbir donma kasma yaşamadım, yaşamam da zaten. Kapanma, kitlenme gibi sorunlar yok.
Kameralardan başlayalım, goruntu kalitesini tartışmaya gerek olduğunu duşunmuyorum ama şunu soylemezsem olmaz biraz doygunluk ekliyor, on kamera gayet guzel uzmez.
Kasaya gelelim, elinize aldığınız zaman o Premium hissiyatını yaşıyorsunuz, benim gibi meraklı arkadaşlar icin ufak detay arka kapağı sokmek fazlasıyla basit 1 adet fon makinesi ve falcata ile 2 dakika icinde zarar vermeden soktum, arka kapak buzlu cam gorunuşu inanılmaz hoş.
Ekran kısmına gelelim. Ben ekranı eski telefonum XA1 Ultra ile karşılaştıracağım, 1080p video testinde bu 2 telefonu yan yana koyarsak Z5 tokatlar cunku XA1 Ultra'da videoda boyle nasıl anlatsam bir bulanıklık oluyordu ama bunda oyle bir sorun yok, gayet mukemmel bir ekranı var. Centik diyen varlıklardansanız uzak durun cunku telefon dediğin boyle olmalı komple ekran değil.
Tuşlara gelelim. Parmak izi ve acma kapama tuşu aynı yerde resimlerde buyuk duruyor ama o kadar buyuk değil ideal yani okuma sureside gayet hızlı, ses acma kapama tuşları sadece alt kısımda ve alışmak gerekiyor, kamera tuşu cift kademeli hissiyatı gayet guzel.
Kullanım kısınma gelelim, ben telefonu cok hızlı kullanan birisiyim ve benim hızıma yetişiyor, uygulama acılma hızları olsun kullanma olsun yavaş ve takılma yapmıyor.
Muzik konusunda ben pek bir şey demek istemiyorum ufak bir ornek vereceğim sadece, fiyatı 4 TL olan Samsung cakması bir kulaklık vardı elimde diğer telefonlara taktığım zaman ses boğuk ve kotu geliyordu Z5 aşkıma taktığım zaman 4 TL'lik kulaklığı ciddi ciddi kullanılabilir bir hale getirdi.
Şarj konusunda ben Type-C sanıyordum ama Micro-B imiş alınca oğrendim. Hızlı şarj adaptorum ile 1 saat icinde doluyor kendi adaptoru işe 1.5 saat civarı Doluyor.
Merak ettiğiniz şeyleri sorarsanız sevinirim, yazarken pek aklıma gelmiyor ama yine cok acıklayıcı oldu. Amacım insanların bu fiyata Exynos 5 almak yerine daha iyi bir ozellikli telefon alması. Saygılar.
Sony Xperia Z5 incelemesi
Android Telefonlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Sony Xperia Z5 incelemesi