Garanti suresi icerisindeki cihazım arızalanınca ucret iadesi aldım, ustune ekleme durumuma gore 2500-4000 TL arası bir butcem var. (iki kategorideki cihazları da duruma gore 2. el veya sıfır olarak almayı duşunuyorum)
Kabaca 2 sene oncesinin amiral gemisi VS 2021 orta segment ikilemi olacak bu.
Eski amiral gemisi cihazlar
-Yuksek cozunurluklu ekran
-Hala daha iyi ve Optik imaj sabitlemeli kameraları
-Video cekim kabiliyetlerinin daha iyi olması
-Şık ve Premium kasaları, IP68 dayanıklılık
-Galaxy Note serisi cihazlarının kalem artısı
-Ust seviye işlemcileri
-Bazı modellerde ekran altı 'ultrasonik' parmak okuyucu
-3, 5 mm kulaklık cıkışları (ve cıkış kalitelerinin ortalamanın ustu olması)
-Stereo hoparlor
-Kutu iceriklerinin zenginliği ve kalitesi
Ozellikleriyle dikkatimi cekerken guncel ama orta seviye, butcem dahilindeki cihazlarsa
-Yuksek pil kapasitesi ve hızlı şarj
-Yuksek ekran tazeleme hızları (Full HD+/ 120Hz)
-Yuksek ekran parlaklıkları (800+ veya 1300 Nits pik)
-Yazılım destek suresi, guncelliği, daha verimli/ guc tasarrufu sağlayan yongalar.
-Guncel goruntu işlem uniteleri ve yuksek cozunurluklu, yer yer daha buyuk sensorlu kameraları, ek olarak geniş acı ve makro kamera sunmaları.
-Stereo hoparlor
Bundan bir veya iki sene once eski amiral gemisi almak daha net ağır basıyordu ancak artık minimum 6 GB ram/ 128 hafıza, yuksek batarya, hızlı şarj, hızlı ve parlak OLED ekran, guncel yazılım, ve garantiyle gelen orta seviye telefonlar, eski amiral gemilerinin artılarından feragat etmeyi ciddi duşunduruyor.
Tavsiyeleriniz nelerdir? Benim duşunduğum cihazlar şunlar;
Sıfır olarak Xiaomi Mi 11 Lite (SD 780G işlemcili 5G modeli uyguna gelirse IMEI ucretini odeyebilirim; birkac artısı da var Wifi 6 desteği gibi), Redmi Note 10 Pro;
İkinci el olarak Galaxy S20 FE veya butcemden tasarruf icin 2000 TL altına bulursam TCL 10 plus/ Pro modelleri duşunuyorum.
Eski amiral gemilerinden Galaxy Note 9/ S10/ Note 10.
iPhone kullanıcısı değilim, eski cihaz olarak da Samsung dışında aklımı celen olmadı, Xiaomi Mi 9-10 vb cihazlara bakmadım ancak gozumden kacırdığım modeller olabilir o yuzden her konuda (Apple urunu kullanmak dahil) onerilerinize acığım.
'Şu cihaz cok iyi, ustune koy şunu al pişman olmazsın' derseniz butcemi daha da zorlamayı duşunebilirim. Odediğim paraya gore en iyi cihazı almayı duşunuyorum, butcemi sonuna kadar da kullanabilirim veya 2500 TL'de kalıp cebimde biraz birikim de bırakabilirim.
Araştırmalarım sonucu almayı duşunduğum ve size de onerdiğim cihazlar bunlar; POCO serilerini AMOLED ekran olmamaları ve ekranlarının parlaklığının duşuk kalması sebebiyle tercih etmedim.
Dediğim gibi kararsızım, yardım ve oneriler cek yararlı olur; ben de soru soran arkadaşlara elimden geldiğince dokunurum.
Eski 2. el amiral gemisi vs Yeni orta seviye cihazlar
Android Telefonlar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Eski 2. el amiral gemisi vs Yeni orta seviye cihazlar