1 hafta once LineageOS 14.1 (Android 7.1.2) surumune gectim. Daha guncel surumleri var ama test ettiğim cihaz bu surumu destekliyordu.
Surum "test" aşamasında olduğu icin bazı sorunları vardı ama iyiydi. Magisk ile rootladığım zaman Magisk uygulamasını anında yukledi.
Google uygulamaları olmadığı icin surum cok hafifti. Gapps ile Google servislerini yukledim. Google uygulamaları sorunsuz calıştı.

Hataları sayarsak ilk olarak LineageOS'un kamera uygulaması calışmadı. Onun yerine Google Play Store uzerinden "Open Camera" uygulamasını yukledim.
Ve sorunsuz calıştı. En onemli hata ise "sistemin random reset atması" oldu ama onunda cozumu olarak şu konudaki cozumu uyguladım. Eğer guncelleme gelirse.
Sistemi yeniden yuklemenize gerek yok. (ayarlar>sistem hakkında>lineageos guncellemeleri) kısmından guncelleyebilirsiniz.

Sonuca varmış olursak, bana gore gayet iyi bir işletim sistemi. Eğer cihazınız LineageOS destekliyor ise resmi sitesinden indirin. Eğer cihazınız desteklemiyor ise.
"Unoffıcal" surumlerini kullanmak zorunda kalacaksınız. Unoffıcal surumler rastgele insanların yaptığı surumlerdir ve risklidir. Cihazınıza virus bulaşabilir.

Bunlarda ekran goruntuleri:
Surprizbozan: Ekran Goruntuleri