Ben GalaxyS3 Mini kullanıcısıyım. Son guncelleme ile Android 4.1.2 işletim sistemine sahibim.
Evde modeme bağlanırken bir sorun yaşamıştım ve internetin altını ustune getirerek guc bela cozum yolu bulmuştum. Şimdi bu yolu bu sitede paylaşarak sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Cunku GalaxyS3 te de aynı sıkıntının yaşandığını gorduk.
Belirtmem gereken bir şey var; ben modemi telefona bağlayarak kullanmıyorum. Alt kattan gelen ethernet kablosunu modeme taktım. Modemin arayuzune girip DHCP ayarını kapattım. Bu sayede ip cakışmalarını onledim. Cunku bu ayar acık olursa modem her cihaza surekli ip uretecekti. Ama ana modemde surekli bunu yapıyor ikisi de aynı ip yi atarsa cihazların bağlantısında sorun olurdu. Neyse bu ayarı kapattım.
Ardından telefonun WiFi ayarlarına girip once onu actım. Sonra modemi gordu. Kilit nokta burası direk bağlan dersem modemden bir ip isteyecek ve duzgun işlem yapamayacağı icin bağlanamayacaktı. Bende ip yi elle girdim ve sorun cozuldu. Tabi bu arada dns ayarlarını da google dns girerek yaptım. Ayarların resimleri alttadır.
Son bir not: IP adresi bolumune yazılacak sayı. 192.168.1.xxx şeklinde olmalıdır. Yani son uc haneye dilediğiniz rakamı girebilirsiniz. Ben 5 farklı cihazdan bağlandığım icin 5 farklı cihazda da farklı sayılar girdim bu şekilde sorunu cozdum.
Yardımım olduysa ne mutlu
NOT: AirTires Modem ve S3-S3mini uzerinde sorunsuz işlem yapıldı. Diğer cihazlarda farklılık olabilir. Belirtirseniz yardımcı olmaya calışırım.