Xperia Sola'nın teknik ozellikleri ;
https://www.technopat.net/forum/android-telefonlari/11497-xperia-sola-teknik-ozellikler.html
Jenerasyon : 3G Boyut : 116x59x9.9 mm İncelik : 9.9 mm Ağırlık : 107 g Ekran Tipi : TFT LCD Dokunmatik Ekran : Kapasitif Cizilmez Cam Ekran : Scratch-resistant glass Ekran Cozunurluğu : 480x854 Ekran Renk Sayısı : 16M Renk Ekran Boyutu : 3.7" Coklu Dokunmatik Ekran : Var Kulaklık Girişi : 3.5mm Jack Disk Kapasitesi : 8 GB (3.98 GB kullanılabilir) RAM : 512 MB (386 MB kullanılabilir) Genişleme Kapasitesi : 32 GB'a kadar Veri Transferi Hızı : HSDPA (14.4 Mbps) Wi-Fi : Wi-Fi 802.11 b/g/n (150 Mbps) Wi-Fi Noktası Olabilme : Var Bluetooth Versiyonu : v2.1 Kamera : Var Fotoğraf Kamerası Piksel : 5 MP Kamera Flaş : Var Video Kayıt Cozunurluğu : 720p 1280x720 İşletim Sistemi : Google Android 2.3 (Gingerbread) Android 4.0.4 (ICS) guncellemesi geldi Uygulama Sayısı : Google Play İşlemci : NovaThor U8500 Dual-core 1000MHz İşlemcideki cekirdek sayısı : Cift Cekirdekli Multitask : Var Radyo : Var NFC Odeme : Var Assisted GPS : Assisted GPS Flash Desteği : Adobe Flash 2G StandBy Suresi : 470 saate kadar 3G StandBy Suresi : 475 saate kadar 2G Konuşma Suresi : 6 saate kadar 3G Konuşma Suresi : 5 saate kadar
Kutuyu acar acmaz karşıma telefon cıktı. Baya ince bir kutusu var. Kutunun icinden telefon, sarj aleti, USB kablo, kulaklık, Micro sim kartı normal sim karta donuşturme aparatı, NFC destekli 2 tane SmartTags, Garanti ve kullanım kılavuzu cıktı. ICS guncellemesinden sonra telefon da RAM şişme sorunu yaşanmaya başladı, 386 MB RAM'in uygulamalar kurulduğu zaman 30 MB'ı boşta kalıyor ve bu da telefonun kasmasına neden oluyor. Telefonun dahili hafızası 3.98 GB olduğu icin, yuksek boyutlu 2-3 tane oyun yuklendiği zaman sorun yaratabilir. Kulaklığı orta seviye ve sesleri net verebiliyor. Sony Walkman muzik caları ile sesleri gayet net ve canlı veriyor fakat ses seviyesi cok duşuk. Hoparlor ile muzik dinlenmiyor. Duşuk boyutlu oyunlarda hicbir sıkıntı yaşamadım. Yuksek grafik kalitesi olan oyunlarda ise telefon baya ısınıyor. İnternet kullanımında bile telefon baya ısınıyor ama eli oyunlardaki kadar rahatsız etmiyor. Ben Avea hat kullandığım icin sorun yaşamadım ama Vodafone hatlarda guncellemeden sonra şebeke cekmeme sorunu varmış. Telefonu fotoğraf cekme amaclı satın almayın, zira gece fotoğraflar net cıkmıyor. Gunduz ise guzel fotoğraflar cekilebiliyor. 720p videoları baya iyi cekiyor. Telefonun sarjı internete girilip oyun oynandığı zaman bir gunu cıkartmıyor. Normal kullanımda 1320 mAh batarya bu telefon icin yeterli olmuş. Sarjı az iken kırmızı bildirim ışı yanıyor, sarj dolduğunda ise yeşil bildirim ışık yanıyor. Cevapsız cağrı veya mesaj geldiği zaman ise mavi bildirim ışığı yanıyor. ICS guncellemesinden sonra telefonun ekran goruntusu alma tuşları değişti, guc tuşu ve sesi azaltma tuşana aynı anda basıldığı zaman ekran goruntusu png olarak kaydoluyor. Telefonun RAM ’i yetmiyor, surekli uygulamalara girip, calışan ve on belleğe alınan uygulamaları durduruyorum. Gangstar Vegas, Need for Speed Most Wanted, GTA Vice City ve Asphalt 7 gibi oyunları kasmadan oynatabiliyor. Modern Combat 4 ve Batman The Dark Knight Rises ’ı oynarken kasıyor. OTG kablo alıp USB bellek, kablosuz klavye ve kart okuyucu bağladım, sorunsuz calışıyor. 512 Mb RAM'i olduğu icin Android 4.1 guncellemesi gelmeyeceği Sony'nin resmi blog'un da acıklandı. 386 Mb RAM kullanıcıya ayrıldığı icin uygulama sayısı arttıkca telefon kasmaya başlıyor. Sony yeni telefon satmak icin donanımı duşuk olan Xperia E ve J gibi modelleri direk 4.1 surumu ile cıkarttı. Xperia Go ’nun ise 4.1 guncellemesi alıp bu telefonun almaması ilginc oldu. Telefon artık Sony tarafından desteklenmiyor, Sony Xperia Sola ’yı uvey evlat gibi dışlıyor. Sony ’nin arayuzu baya RAM harcıyor bu yuzden 512 MB RAM kullanıcaya 386 MB kalıyor. 386 MB kalsa yine iyi ama bununda 200 MB ’ını telefon ile gelen uygulamalar kullanıyor. Ozetle bu telefonu satın almanızı onermiyorum, ben satın aldığıma pişman oldum. Siz siz olun Xperia Sola satın almayın. 1 ve ustu RAM'i olan ve guncelleme gelen bir telefon alın.

Performans testi sonucu ;

Telefonu fazla kurcalamayıp gunde bir kac telefon goruşmesi yaptığımda ;

Gece cekimleri ;