Adana'nın Seyhan ilcesinde, Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu ’ne bağlı Oto Hırsızlık Buro Amirliği ekipleri farklı mahallelerde son bir ay icerisinde yaklaşık 300 bin lira değerindeki 3 motosiklet, 8 elektrikli bisikletin calınması uzerine harekete gecti. Ekipler hırsızlık olaylarının yaşandığı alandaki guvenlik kamerası goruntulerini inceledi. İzlenen kamera kayıtları sonucu 11 olayın aynı kişi tarafından gercekleştirildiği belirlendi. Goruntulerden kimlik tespiti yapılan şahsın, hırsızlık sucundan 26 ayrı kaydı olan 20 yaşındaki Huseyin O. olduğu tespit edildi.

Ekipler, adresi belirlenen şuphelinin evine duzenlediği baskında ev icerisinde herhangi bir ize rastlamadı. Ekiplerin ozverili calışmasıyla araştırma derinleştirildi ve olayla ilgili kapsamlı denetim başlatıldı. Adana ’da motosiklet hırsızı genc yakalandı Araştırmalar sonucu Huseyin O., Gulbahcesi Mahallesi'ndeki bir portakal bahcesinden cıktı. Bahce alanının etrafını saran polis ekipleri, şupheliyi yıkık dokuk bir barakada saklanırken yakaladı.

Polis ekiplerinin peşinde olduğunu bilen Huseyin O., yakalanmamak icin evden aldığı yorgan ve minder ile yaklaşık bir aydır barakada yaşadığı oğrenildi. Barakadan alınıp ifadesi verilmek uzere emniyete goturulen Huseyin O.'nun vermiş olduğu ifade ekipleri hayrete duşurdu. Zanlı ifadesinde;
"Yakalanma korkusuyla evimde kalamıyordum. Sizin yuzunuzden bir aydır aileme hasret kalmıştım." dedi. Motosiklet hırsızının işci kılığında ilcedeki konfeksiyon atolyelerine giderek bolgede iş arama bahanesiyle keşif yaptığı ardından harekete gecip, hırsızlıkları gercekleştirdiği ortaya cıktı. İHA'nın haberine gore, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Huseyin O., cıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.