2012'nin son ceyreğinde piyasaya sunulan adamakıllı, ayakları yere basan , gurme burunlara hitap edecek muthiş bir koku- Catch.. Me !
İlk defa dun Cacharel'in kokularındaki keskinlikten dolayı standına yaklaşmamla şişesini elime aldığım ve gayri ihtiyarı sıktığım bu koku, ilk dakikadan saatler sonrasına o kadar guzel değişim gosterdi ama aynı etkiyi oyle derin muhafaza etti ki, Cacharel'in Gloria'sını yıllarca ustumde taşımış ve gun icinde belki 10 kişinin parfumumun adını sormasına sebebiyet vermiş biri olarak, şapka cıkarmadan edemedim..

Kokuyu ilk etapta kesinlikle bir ilkbahar kokusu olarak nitelendirsem de, yaz icin de uygun olacağından şuphem yok, ayarı kacırmadıktan sonra tabii..

Gelelim kokuyu bu kadar beğenmeme sebep olan o notalara ki artık şunu anlıyorum, benim icin bir kokuda en onemli element kesinlikle Portakal ciceği.. Hala kullandığım yaz ve kış kokularımın ikisinde de temel nota Portakal ciceği. İnsanın onda bunda beğendiği kokuyu surmesi değil, tenine giden değeri, elementi, unsuru bulması o kokuyu o kişide kusursuzlaştırıyor. Demek ki bundan oturu kişiler bende kullandığım parfumu cok beğeniyorlar ama kendileri surunce aynı etkiyi yaratmadıklarından şikayetciler.. Her ten farklıdır ne de olsa.

Ust notalar: İtalyan mandalinası, petitgrain (acı portakal ağacının yeşil dallarından elde edilen yağ)
Orta notalar: portakal ciceği, İtalyan yasemini
Alt notalar: badem sutu, amber, odunsular

Koku -kendi adıma- tester ı ile baş donduren Thierry Mugler'ın Innocent ı ile ve başka adını sanı duyulmuş 1-2 koku ile cok yakın, surer surmez - aa bu kokuyu biliyorum ben -etkisi yaratıyor ama durdukca kokladıkca tekrar takrar bileğinizi koklayasınız geliyor..Bahar gibi, genc bir kadının yeni aşkına duyduğu yeni heyecanlar gibi, kıpır kıpır ve bir o kadar da yerli yerinde bir koku..

Kısaca diyemeyeceğim , yazının uzakdıkca uzadığının farkındayım, lakin kesinlikle denenmesi gereken, uzun yıllar ilkbahar icin parfum hareminize alacağınız kendi tarzında ,karakterli bir koku Catch.. Me!