Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim ve tavsiyelerinize ihtiyacim var…

Ben yeni bir parfum arayisi icindeyim… Biliyorum bu konu defalarca acilmis ama benim durum biraz farkli. Ben iki uc gunder bu parfum meselesine baya sardim. En cok sevilen, birbirine en cok benzeyen (koku ikizleri),en cok satan , en kalici ve erkeklerin en cok begendigi parfumleri arastirdim ama isin icinden cikamiyorum…. Buzamana kadar kullandigim, arkadaslarim ve yakin cevremde kullanilmayan iz birakan girdigim ortamda fark edilen ama rahatsiz etmeyen herkesin durup durup sordugu kalici bir parfum istiyorum.
Biliyorum cok sey istiyorum ama Kollaylik olsun diye simdiye kadar kullandigim; arkadaslarimin kullandigi ve cok methini duydugum parfumleri liste haline getirdim.

Ayrica bugun nezle olmama rahmen dayanamadim Douglasa gittim. Gorevliye burda cok methini duydugum Dior Hypnotic poisoni ve merak ettigim bircak Parfumu sordum.Gorevli Hypnotic poison cok guzel bir parfum ama her uc kisiden biri kullaniyor dedi.Koku kartina sikti ama dedigim gibi nezle oldugum icin algilayamadim kokuyu. Daha sonra Diordan Addicti sordum onu koku kartina sikar sikmaz kokuyu algiladim ve begendim. Kadin tabi biraz sasirdi cunku hypnotic poisene Addicte gore daha agirmis. Gorevli Hypnotic poisonun cok guzel bir koku oldugunu hele bazi insanlarda daha da guzel koktugunu soyledi yanlniz cok vanilya agirlikliymis ve cok tercih edilen bir parfummus bunun icin Addictin daha ozel bir koku oldugunu soyledi. Chanel Chance ve Chanel Chanel Coco mademoiselle de denedim gundelik kullanim icin chance daha uygun dedi.Bvlgari jasmin noiri nezle olmama rahmen kokusunu duydum agir bir koku.
Gorevli bana uc parfum onerdi Narciso Rodigez for her, Roberto Cavalli ve Annayake Miyabi. Narciso Rodigezi bende cok merak ediyordum ve begendim. Daha sonra koku kartlarini aldim erkek kuzenim onumden gecerken burnuna dogru tuttum ooo dedi ( koku kartinin uzerindeki koku Hyponotic poison ) Addicti de koklatim ikisi birbine benziyor dedi. Erkeklerin bu kokuyu begendigine ikna oldum Diyer kuzenim de Hyponotic poison cok begendi hata kendine almak isticek kadar buda sinirlendirdi tabi beni Sonuc Diordan Hypnotic Poiseni almayi dusunuyorum. Ama Parfum arayisim bitmedi cunku ben guzel ama ozel bir parfum ariyorum.

Eger listede yer alan parfumlere ikizi kadar benzeyen bir koku biliyorsaniz veya cevrenizde olumlu tepki almis parfumler varsa paylasirsaniz cok sevinirim. Cunku ben d&p veya Qlife dan 4-5 parfum birden alip denemeyi dusunuyorum. eger hayalimdeki parfumu bulursam orjinalini alicam

Buzamana kadar kullandigim parfumler:

Armani White

Lancome Hypnose

Escada magnetizm

Chanel Allure

Dolce Gabbana the light Blue

Gucci Rush

Ralph Lauren Romance

Gucci envy me

Paco Rabbana lady million

Arkadaslarimin kullandigi parfumler:

Dolce Gabbana The one , Ysl Cinema ( bu ikisine benzeyen bir parfum varmi acaba)

Ck Euphoria (kuzenime almistim is arkadaslar durmadan parfumunu soruyormus J

Lolita lempicka,, burberry brit, burberry weekend, Jean Paul Gaultier, Carcharel Prommese,

Carcharel amor amor, Joop all about ev, Joop le bain

Lacoste pink

Methini duydugum ve merak etigim parfumler:

Chanel Coco mademoiselle

Chanel Chance

Dior addict

Hypnotic poison

Armani She

Armani idole

Marc jacobs Daisy

Allien

Narciso Rodriguez

Givenchy organza

Samsara

Chloe

Tomd ford

Moschiono

Benziyen Kokular

Narciso Rodriguez =Angel = Wish ( ucu birine cok benziyormus)

Chanel chance = Marc jacobs Daisy ( daisy sadece biraz daha keskinmis)

Hypnotic Poison von Dior = Christina Aguilera By Night

Gucci Flora= Marc Jacobs Daisy

Chopard Mira Bai = Boss orange

Narciso R. for her = Idylle v. Guerlain -Thrill von Joop =Sarah Jessica Parker lovely

Ogrendiklerim:

Erkeklerin begendigi kokular:

genelikle oryantal diye tabir edilen baharatli kokulari seviyorlarmis ayni zamanda tatli ve vanilya kokularindan etkileniyorlarmis

Parfum:

bu dogrumu bilmiyorum ama bircok yerde esmer ve sarisinlarin ayni kokulari tasiyamadiklarini duydum. Bu bana biraz garip geldi acikcasi. Ben bunun ten rengiyle degilde dogrudan ciltle alakali oldugunu dusunuyorum. Hepimizin farkli bir kokusu var uzerine surdugumuz parfum ona gore sekileniyor bence.

Kalicilik:

Kalici olan Parfumler ve olmayanlar elbette var yaliz kuru ciltlilerde daha az kaliyormus parfum. ve eger EDT yerine EDP alirsaniz daha kalici olur.

yorumlariniza gore top on listesi hazirlayip anket hazirlamayi dusunuyorum ))