Bvlgari, İtalyan mucevherciliğinin geleneksel prestij ve luks değerlerini mukemmel şekilde ifade eden; zarif ve paha bicilmez yeni kadın parfumu Jasmin Noir’ı yarattı.
--------------------------------------------------------------------------------
Sofistike ve cekici Jasmin Noir, Bvlgari’nin klasik parfumlerin en yenisi. Goz kamaştırıcı yaratıcılığa yeni bir sayfa acan Jasmin Noir, parfumculukte kullanılan en değerli cicek olan yaseminin aslında cağdaş yorumu.

Jasmin Noir, “Siyah Yasemin”, hayal gucunu alevlendiren cicek. Kar-beyazı, narin cicek, akşam karanlığında ılık ve tensel, gizem dolu bir koku yayar. Şaşırtıcı hipnotik ruhu ortaya cıkarır. Jasim Noir bu dualizmin rafine halid. Paha bicilmez ve esrarengiz ciceği bir metafora -saf gizemin ciceği- donuşturur.

Yaseminin yoğun kokusuna karşılık yaprakları ile aralarındaki saf nuans, Jasmin Noir’ın adanmış olan kadına narin, aynı zamanda baştan cıkaran bir ruh katıyor. Parfum onun en değerli gizemi: parlak, taze notalar ile başlayan koku, sıcak ve sarmalayan aromaya donuşur, onun merak uyandıran kişiliğini ortaya cıkarıyor.

İki koku uzmanı Carlos Benaim ve Sophie Labbé, karşı konulamayacak curetkar sahip bir parfum yaratmak icin bu ikilem ile başladılar: aydınlık ve golgenin karşıtığı, hafiflik ve derinliğin harmanlanmış sentezi, saflık ve şehvet.

İlham

Jasmin Noir, ikili ilhamın meyvesidir –bir adam ve bir kadının, karmaşık, cekici ve baştan cıkaran karekteri. Carlos Benaim ve Sophie Labbé tezatlıkları, yaseminin cezbedici saf dualizmine donuşturen bir parfum yarattılar. Tum değerlerin karşılıkları ile oturan, havada asılı kalan, tılsımlı bir atmosferi oluşturan ideal bir proje.

Carlos Benaim Jasmin Noir’a tensel ve kendinden emin, floral ve cekici karakteri oluşturan, parlak yaseminden bir kalp verdi: “Yasemin, benim icin, en gozde ciceklerden birisidir. Tangier’de doğdum ve bu minik cicek tum cocukluğumu susledi. Kokusu beni buyukbabamın villasına goturur. Yaseminin sarmayı pek bir sevdiği demirden bir cit vardı. Işık sacan, insanı mest eden bir kokusu vardı...”. “Bvlgari icin, kıymetli odunlar ile yasemine daha guclu bir etkinin eşliğini sectim.”

Sophie Labbé de esansı derin, kuşatan, kadifemsi notalar ile zenginleştirdi: “Dokusu ile parfume kattığı ´dokunulası´ ve tensel etkiden dolayı kadifemsi notalar ile yaratmayı cok severim. Jasmin Noir’ı kokladığımda, beyazı siyah ile bağlamak, golge paletine hacim kazandırmak istedim.”

Koku

Odunsu floral bir koku olan Jasmin Noir, zarif, buyuleyici ve bir o kadar tensel kadının baştan cıkaran dualitesini ifade eder. Onun celişkileri parfumun yaratıcı enerjisinden etkilenir: Bir tarafta yaseminin tum saf ve parlak yanı, diğer tarafta karanlık ve derinliğin zerafeti.

Koku gardenya yapraklarının şefkati ve parlak yeşillik ozleri ile merak uyandıran bir dokunuş ile acılıyor, ve ardından, zambak yasemininin gizemli tenselliğine doğru ilerliyor. Beklenmedik saten bademin kadifemsi akoru, parlak ve kışkırtıcı kalbi oluşturuyor: karşı konulmaz cazibenin gizemi. Yoğun ve derin kıymetli odunlar ile sıcak ve saran tonka tohumu kombinasyonu parfumu son ve parlak nuansa goturuyor.

Gunun ve gecenin her anı icin benzersiz, baştan cıkarıcı bir kombinasyon.