Bolu'nun Gerede ilcesinde 8 Ocak 2022 trafik magandası, yol verme kavgasında dehşet sactı. Lise oğrencilerini taşıyan dolmuş surucusu Mustafa T. ile taksi surucusu Murat Y. arasında yol verme kavgası yaşandı. Aracıyla defalarca dolmuşun onunu kesen Murat Y., daha sonra icinde 13 lise oğrencisinin bulunduğu dolmuşa tabancayla 2 el ateş etti. Murat Y.'nin silahından cıkan mermilerden birisi dolmuşun şofor kapısına, diğeri ise dolmuşun orta camının cercevesine isabet etti. Olayın ardından taksi surucusu Murat Y., olay yerinden uzaklaştı. Buyuk korku yaşayan dolmuş surucusu ve oğrenciler, taksi surucusunden şikayetci olmak icin ilce emniyet mudurluğune gitti. İhbar uzerine calışma başlatan ekipler, taksi surucusu Murat Y. ’yi yakalayarak gozaltına aldı. Cıkarıldığı mahkemece tutuklanan Murat Y., avukatının itirazı uzerine tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakıldı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde tutuksuz olarak yargılanan Murat Y. ve Mustafa T. ilk duruşmada hakim karşısına cıktı. Oğrenci servisini kurşunlayan Murat Y., olay gunu servis şoforu tarafından darbedildiğini belirterek, "Servis aracını sollamak isterken direksiyonu onume kırdı. Aracımın kapısını acarak beni yumruklamaya başladı. Kufur ve hakaretlerde bulundu. Ben de kendimi korumaya calışıyordum. Taksinin torpidosunda bulunan silahımı aldım ve servis aracı uzaklaşmaya başlayınca 2 el hedef gozetmeksizin ateş ettim. Servis aracının camları filmle kaplıydı. İcerisi gorunmuyordu." dedi. Servis surucusu tutuksuz sanık Mustafa T. ise "Beni surekli takip ediyordu ve korna calıyordu. Aractan indikten sonra biraz tartıştık. Kesinlikle darbetmedim. Sonra ben yola devam ettiğim sırada oğrenciler, taksi surucusunun elinde silah olduğunu soyledi. O sırada taksici ateş etmeye başladı. Mermilerden birisi camdan iceri girerek tutunma demirine isabet etti. Diğer mermi ise gaz pedalının bulunduğu yere geldi. Şikayetciyim." diye konuştu. İHA'nın haberine gore, sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, oğrenci servisini kurşunlayan Murat Y.'nin tutuklanmasına karar verdi. Kararı tepkiyle karşılayan Murat Y., kelepcelenerek polis ekipleri tarafından cezaevine gonderildi.