İstanbul Sarıyer'de polise başvuran Celal Han'ın (65) akrabaları, 25 Ekim'de kayıp muracaatında bulundu. Kayıp Şahıslar Buro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kayıp Celal Han'ın evinden ayrıldıktan sonra metro ve otobus kullanarak Fatih'e gittiğini tespit etti. Guvenlik kamera goruntulerinden Celal Han'ın burada bir kişiyle buluştuğu ve birlikte bir evin bodrumuna girdikleri belirlendi. Polis, Han'ın bir daha bodrumdan hic cıkmadığını tespit etti. Polis yaptığı calışmada kısa sure icinde Celal Han'ın buluştuğu 78 yaşındaki Sitrak K.'ya ulaştı. Sitrak K., polislere arkadaşıyla buluştuğunu, parka gittiklerini ancak daha sonra ayrıldıklarını soyledi. Polis olayla ilgili soruşturmayı surdururken, bu kez Sitrak K.'nın yakınları 29 Ekim'de kayıp muracaatında bulundu.

Polis, Sitrak K.'nın kaybolmasının ardından savcılıktan aldığı izinle Celal Han'ın son olarak girdiği bodrum katta arama yaptı. Yapılan aramada Celal Han'ın 6 parcaya ayrılan cesedi bulundu. Cesedin bir bıcakla parcalara ayrılarak poşetlere konduğu belirlendi. Fatih'te arkadaşını olduren katilden kan donduran ifadeler ViDEO

Polis olayla ilgili yaptığı calışmada kayıp olarak da aranan Sitrak K.'yı 31 Ekim'de Fatih'te sokakta dolaşırken gozaltına aldı. Asayiş Şube Mudurluğu Kayıp Şahıslar Buro Amirliğine getirilen Sitrak K., arkadaşını parcalara ayırdığını itiraf etti.

Bodrum katta birlikteyken arkadaşının kalp krizi gecirerek olduğunu, bunun uzerine paniğe kapıldığını soyleyen Sitrak K.'nın
“Olay uzerime kalır diye korktum. Cesedi butun halinde bodrumdan cıkaramayacağımı anlayınca onu parcalara ayırmaya karar verdim. O oldukten 2 gun sonra cesedi parcalara ayırdım. Kollar, bacaklar ve vucudu ayrı ayrı poşetlere koydum. Başını ise bir kutuya koyarak kaldırdım. Musait olunca cesedi atmayı planlıyordum.” dediği oğrenildi.

DHA'nın haberine gore karakolda işlemleri tamamlanan şupheli, adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarının
‘nasıl yaptınız? ’ sorusunu cevaplayan şupheli,
“O kalp krizi gecirdi. Olduğu icin korktum. Cesedi parcaladığım doğrudur.” dedi.