Sivas ’ın Şarkışla ilcesinde bulunan yaya ust gecidi uzunluğuyla dikkat cekiyor. Şehir girişinde, Sivas-Kayseri karayolu uzerinde gectiğimiz yıllarda inşa edilen yaya ust gecidinde, engelli vatandaşlar unutulmadı. Her iki tarafında da engelli rampası bulunan ust gecit, rampadaki eğim nedeniyle yaklaşık 200 metre uzunluğunda. Engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye ile hafif bir eğim verilen ust gecitten kolaylıkla karşıya gecebiliyor. Ote yandan sağlıklı vatandaşlar, yolun karşısına gecmek icin 20 metrelik mesafe icin 200 metre yurumek zorunda kalıyor. Bu nedenle az sayıda kişi, karşıya gecmek icin yaya ust gecidini kullanmayı tercih ediyor. Cok sayıda kişi, guvenli bir şekilde yaya ust gecidini kullanarak karşıya gecmek yerine tehlikeli olanı tercih edip aracların arasından karşıya gecmek istediği icin bu kavşakta kazada eksik olmuyor. İlce sakinlerinden İbrahim Işık, uzunluğu nedeniyle ust gecidi kullanmadığını soyleyerek, “Gorduğunuz gibi bu ust gecidi kullanmadan karşıdan karşıya gectim. Sadece ben değil herkes yoldan geciyor. Bana gore uygunsuz ve uzun bir ust gecit yapıldı. Bence daha guzel bir ust gecit yapılabilirdi. Uzun bir ust gecit olduğu icin kullanmıyoruz. Yol tehlikeli daha uygun bir ust gecit yapılsa onu kullanırız. Neden kendimizi tehlikeye atalım?” dedi. İHA'nın aktardığına gore Ali Osman Artemiz, ust gecidin rampalarının yanında sağlıklı vatandaşlar icin merdiven yapılmasını talep ederek, "Ben bu yolu olum gecidi olarak tabir ediyorum cunku cok kaza oluyor. Bu ust gecit cok fazla kullanılmıyor. Kullananlar da fotoğraf cekilmek icin cıkıyor. Yapısal olarak cok uzun bir ust gecit. Buranın kısaltılarak daha kullanışlı hale getirilmesini istiyorum.” diye konuştu.