Spor Toto Super Lig'in 12. hafta karşılaşmasında İstanbulspor ile Fenerbahce karşı karşıya geldi.
Mucadele Ataturk Olimpiyat Stadyumu'nda oynandı.
Sarı-Lacivertliler sahadan 5-2'lik sonucla galip ayrıldı.
Kanarya'nın golleri Michy Batshuayi (3), İrfan Can Kahveci ve Enner Valencia'dan gelirken, deplasman ekibinin gollerini Jetmir Topalli attı.
Fenerbahce, bu galibiyet ile puanını 26 yapıp liderliğini surdururken, İstanbulspor 8 puanda kaldı.
Sarı-lacivertliler, cıkışını surdururken, İstanbulspor'da kotu gidişat devam etti.

TRT Spor'da İstanbulspor-Fenerbahce macını değerlendiren eski futbolcu Nihat Kahveci karşılaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"FATİH TEKKE HAKLIYDI"
Fatih Tekke'yi dinledim mac oncesi kurduğu her cumlede zor kelimesi vardı. Macı izleyince de ne kadar haklı cıktığını gorduk. Cunku Fenerbahce'ye karşı oynuyor. Anlatya gerek yok 103 gollu rekoru kırmaya niyetli bir Fenerbahce var.
"FENERBAHCE ZORLANMADI"
İlk dakikalardan itibaren Fenerbahce cok zorlanmadan oynadı. İstanbulspor'u 0,04 gol beklentisiyle oynattı ilk yarı. Gol pozisyonlarına girdi, gol de attı. Ama ikinci yarı sıkıntı oldu. Boyle maclarda bireysel hatalar yapmayacaksın.
"BOYLE BİR ŞEY YOK"
İkinci golu yedikten sonra tak hemen Crespo'yu aldı oyuna. Valencia ve Batshuayi de girince macın seyri değişti. Fenerbahce iki dakikada iki gol attı. 1'inde Valencia attırdı, diğerinde Batshuayi... Yani boyle bir şey yok. Bir vitesi yukseltiyorlar ve 5 dakikada gol atıyor.
"GOL ATMAYI SEVİYOR KAHVECİLER"
İrfan Can Kahveci... Bu Kahveci soyadında mıdır bilmiyorum ama ceza sahası dışından gol atmayı seviyor bu Kahveciler. 2017-18 yılından beri 11 gol atmış ceza sahası dışından.
"İNANILMAZ"
Emre Mor'un ayağına top geldiğinde heyecanlanan bir stat var. Perşembe gunu oyle bir mac oynadı ki boyle bir şey yok. Hayatımda izlediğim en iyi 45 dakikalık futbolu Rennes takımından izledim. Ona bir geri donuş yaptı. İnanılmaz bir şey bu. O kadar yorulmana rağmen bugun 5 gol atıyorsun.
"ARDA GULER NEREDE?"
Fenerbahce'de her şey yolunda gidiyor ama sevgili hocama her zaman soyluyorum. Evet Arda'yı Larnaca deplasmanında 11 oynattı. Rennes macında oyuna aldı geride olmasına rağmen. Sen bu Super Lig icin fazlasın mı diyor Arda Guler'e. Bu şekilde mi eleştirelim bilmiyorum.
"ARDA'YI CAĞIRIYORDU"
Ben devre arası Pedro performansını gorduğumde bu mac tam Arda'lık mactı. Ama hoca sen Avrupa futbolcususun ben seni Avrupa'da oynatacağım demiş o yuzden de hicbir şey demiyorum.
"TARAFTAR ORTADA KALDI"
Taraftarların Altay konusunda cok ortada kaldıklarını duşunuyorum. Taraftarlara sizin yerinize ben ıslıklayayım mı desem ıslıkla diyecekler. Onlar ıslıklayamadı. Cunku emir buyuk yerden geldi.