Arkadaşlar Merhabalar oncelikle.
Mart ayında Tırnak Yatağı revuzyonu ameliyatı yapıldı sağ baş parmağıma fakat aylar gecti keşke yaptırmasaydım dıyorum. Batma sıddetlı degıldı fakat seneler once batma vardı tekrar olunca doktor dedı batan kısmı kokuyle bırlıkte alırız, kesin cozum birdaha batmaz. Tamam dedım kabul ettım. İltihaplı olduğu ıcın olsa gerek sanırım defalarca ıgne yaptı bunye meselesi bir turlu uyuşmak bılmedı bircok yerınden cok defa ıgne yaptı doktor. Hatta yaparkende iğne vurmasına rağmen hıssettıgim oldu acıyor dedıkce tekrar iğne yaptı. işlem bıttıgınde dikiş atmıştı doktor . Evıme gıttım yuruyerek ayağımı yuksekte tuttum.
Agrı kesıcı ıcmedım ağrım yoktu fakat ıgnenın etksı gecnce yanma oldu ağrıyla bırlıkte fakat agrı kescı alnca bıraz daha dayanabılır hale geldı. bir hafta sonra dıkıslerım alındı fakat doktor bey bana işlemın yapıldığı gunden sonra 3.gun banyo yapabılecegımı soyledı . Belkide ondan kaynaklıdır bılmıyorm ben ucuncu gun su degdırdım sorun olmayacağını duşunerek. Bir hafta sonra dıkıslerım alındı fakat dıkıs aaldırma işlemden daha cok acıttı canımı ve işlemın yapıldığı gunden ıtıbaren 3 gun icinde aşırı bır sıslık oldu dıkıslerım patlayacak sandım ınanın. sonrakı ılk ıkı ay yanındakı sertleşmiş derının dusmesını bekledim. dilkişlerimin alındıgı gundede şişlik vardı zamanla ıner dedı dıkıslerı alan hemsıre kız.
Fakat iki ay sonra acıtmaya ve tekrar batmaya başladı. Bactroben denen ilacı kullandım acil doktoru onerdi aylarca kullandım fakat etkı etmedı. Batıkonla hergun temızledm sildim kremı surdum sardım fayda etmedı ne yazıkki. İşlemı yapan doktora gıttım ve doktorum en yazıkkı gtmıs hastaneden başka bır doktor baktı Uresal adlı kremı yazdı bu gaffletıcek ordakı sertlıgı sıslıgı dedı. Kullanmaz olaydım kaşntlı ve sulu bır hal aldı sağlam yerlerı bıle kasıntıdan kıpkırmızı oldu iltihaplı gbı batmayan yerlerı dahı ici sulu bırsekılde sıstı. Sert dokuları yumsatmak ıcın kullanlyormus ama sonucta tırnağımın batan kısmı semsert degıldı ıcı doluydu neden yazdı hala anlayabılmıs degılm!!
Sonuc olarak topuklu gyemyorm topklu gyersem 1 hafta 10 gun cok fecı acıyor. Kış geldı fakat ben bot cızme gyemyorm dgru duzgun canm cok yanıyor. Birtek cok ınce kumaştan sporlarm var onları gyeblyrm ama ayklarım usuyor buseferde. Ustune dger parmagmda arada batyor gbı daha oncden batma yasadm fakat senelerdim dıbıne doğru derın bsklde kesıp ıdare edyorum. Tırnagımı cektırmek ıstemıyorum tekrar cıkarken cok kotu bır goruntu ortaya cıkıyor . Tırnagın batan kısmı kazınıp ameliyatla cıkartıldıgı halde koku tahrıp edıldıgı halde neden cıkar tekrar ??Az once baktım tırnaktan ayrı bırsekılde aynı hızada o alınan kokten tkrar ckıyor fakat tırnaktan bağımsız gıbı braz ayrı duruyor. etın ıcıne saplanmış dokunamıyorum. Ameliyat olduğu halde aynı sorunu yasayan varsa paylaşrsa cok sevınırım.(AMELİYATIM OZEL HASTANEDE GERCEKLEŞTİ)
Tırnak Yatağı Ameliyatı, Yaşanan Sorunlar ,Ameliyat Oncesi-Sonrası
El ve Ayak Bakımı0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- El ve Ayak Bakımı
- Tırnak Yatağı Ameliyatı, Yaşanan Sorunlar ,Ameliyat Oncesi-Sonrası