Revlon denince nedense hep ananem geliyor aklıma. O kadar eski, o kadar koklu ve klasikleşmiş bir marka cunku. Zamanında her yurtdışına cıkan aile uyelerine, yakın aile dostlarına sipariş edilirdi Revlon.. Bir kırmızı Revlon oje yıllarca buzdolabının yumurtalığında saklanırdı. Kendimi bildim bileli benim icin Revlon hep yurtdışından gelen kaliteli bir makyaj markasıydı. Şimdilerde ise o ulaşılmazlık sadece ulke sınırları icinde kaldı. Revlon makyaj urunleri Turkiye ’ye geldi gelmesine ama oyle her yerde de bulunamıyor. İlk acılış Watsons ’ın Nişantaşı şubesinde yapıldı ve ufak ufak diğer şubelere de yayılmaya başladı. Nisan sonuna kadar da tum şubeleri ele gecirmesi bekleniyor

E peki tum beauty youtuberlarının tavsiye ettiği, yılların markası Revlon ’un makyaj urunlerinden hangilerini almalı? Bu soruya verilebilecek ilk yanıt: Lip Butter ’ları!
Belki de markanın son zamanlardaki en populer urunu Revlon Colorburst Lip Butterlar! Adından da anlaşılabileceği gibi bu Revlon rujlar renkli dudak kremleri kıvamında. Bir ruj kadar yoğun renge sahip değiller, dudağı nemlendirip, yumuşatıyor aynı zamanda da guzel ve hafif bir renk veriyor. Tam yazlık bu Revlon Colorburst Lip Butter serisi icinde elimin ilk gideceği favoriler ise şoyle: şeftali tonlarındaki Peach Parfait, şeker pembe tonlarındaki Strawberry Shortcake, hafif turuncu alt tonlu bir kırmızı olan Candy Apple.

Mutlaka edinilmesi gereken bir diğer Revlon makyaj urunu de yine Colorburst serisinden Matte Balm. Kalem şeklindeki bu rujlarda da cok guzel renkler var. Ozellikle bu yazın en moda renklerinden olan şeftali tonlu renkler yine tercih edilebilir.

Gelelim Revlon fondotenlere. Sanırım Lip Butterlar ’dan sonra en cok merak ettiğim urun de Revlon Colorstay fondoten. Kapatıcılık ve kalıcılık bakımından oldukca ovulen bu fondotenlerin iki ceşidi mevcut: Combination/Oily ve Normal/Dry skin, yani karma/yağlı ciltler icin ve normal/kuru ciltler icin. Secim yaparken buna dikkat etmeyi unutmayın.
Pek cok kişi tarafından Mac Studio Fix ve ozellikle de Nars Sheer Glow‘a muadil olarak gosterilenRevlon Colorstay fondotenlerin en onemli ozelliği ise 24 saate kadar kalıcılık sağlıyor olması. Hafif formulu sayesinde ciltte kalıp veya maske gibi durmaması, cilt tarafından emilerek doğal bir gorunum sağlaması bana kalırsa en cazip ozellikleri. Yağlı-karma ciltlere uygun olanı parlamalara engel olurken normal-kuru ciltler icin olanı da tum gun boyunca cildi kurutmadan nemlendirmeyi sağlıyor.
İcindeki SPF 6 ile guneşe karşı koruma sağlıyor, e daha ne olsun

Cok fazla kapatıcılığı olmayan, hafif ve ince yapıda olan Revon PhotoReady fondotende aynı zamanda hafif ışıltılar da bulunuyor. Simli ya da parlak bir yapıdan cok cildi aydınlatan hafif ışıltılar barındırıyor. İcindeki SPF 20 ile de guneş koruması sağlıyor. Bana kalırsa bu seriden yuksek performanslı bir kapatıcılık beklememek gerek. Cildi cok kusurlu olmayan, hafif ortuculukte fondotenlerle ihtiyacını karşılayabilenlerin bayılacağı bir seri, ozel gunlerde orneğin bir duğune veya davete gidecekseniz doğru tercih olabilir diye duşunuyorum.
Revlon Photo Ready Eye Art serisi de aynı şekilde ulkemizde satışa cıkacak mı emin olamadığım diğer bir seri. İki taraflı bu goz makyajı seti de merak ettiğim Revlon urunleri arasında. Bir tarafı metalikbir goz farı, diğer tarafı ise simli eyeliner olarak kullanılıyor. Ozellikle şeftali tonlu Peach Prism ve bej tonlu Topaz Twinkle renkleri denenebilir.
Gelelim Revlon ojelere. Herkesi en cok sevindiren kısmı da bu oldu sanırım. Kırmızı rengine oldukca aşina olduğumu soyleyebilirim. Kac ceşit Revlon oje bizi karşılar bilemiyorum ama umudum parlak yaz renklerinin ağırlıkta olmasından yana: şeftali, mercan ve pembe tonları kesinlikle alınmalı diye duşunuyorum. Fiyatlarının da 9 lira civarı olduğunu duşunursek, kaliteli ve kalıcı Revlon ojelere bolca yer acmak gerekecek gibi gozukuyor.

Yine Revlon Color Stay serisinden 16 Hour Eye Shadow far paletleri de en cok merak ettiğim Revlon urunlerinden. Bu ufak paletler smokey goz makyajı icin birebir. Birbiri ile uyumlu 4 renkten oluşan bu farların ozelliği ise hafif kremsi yapıda olmaları, 16 saat boyunca dağılmamaları ve ucup yok olmamaları ile biliniyor. Fakat krem far olmadıkca bir farın 16 saat gozde kalması efsane gibi bir şey bana kalırsa. Tabii ki oncesinde bir far bazı ile desteklenmeli. En merak ettiklerim ise gri ve bordo tonlarındaki Precocious, ve bakır tonlarındaki Decadent.

Revlon Highlighting Palette‘e gelirsek, bu aydınlatıcılar da ayrı bir merak konusu. 3 ana rengi var: Bronz, şeftali ve pembe. Simli demek doğru olur mu bilmiyorum bu aydınlatıcılar icin ama parıltılı olduğu kesin. İcindeki 6 farklı tonu da isterseniz ayrı ayrı golgelendirme ve aydınlatma icin kullanabilirsiniz.
En merak ettiğim ve denemek icin fırsat kolladığım maskara ise Revlon Lash Potion. Kirpikleri uzatan ve hacim veren maskaralarla kafayı bozmuş durumdayım bu aralar. Lash Potion ’un da gorevini ne kadar yerine getirdiğini merak etmekteyim haliyle

En son da Revlon Powder Blush‘a gelirsek eğer, yumuşacık yapılı ve normal kalıcılıkta olan bu allıklar da mutlaka edinilmeli diye duşunuyorum. Muhtemelen tercih edeceğim renkleri de tam bu yaza gore Classy Coral ve Bronzilla olacak. Tum renkleri goze o kadar guzel gorunuyor ki secim yapmak oldukca zor olacak benim icin.
Bu yazıyı hazırlarken tesaduf eseri bir Watsons ’ta Revlon ojeleri ile karşılaştım ve ilk olarak mercan rengi ile tanışmış oldum. Oğrendiğim kadarı ile Revlon ’un standı AVM iclerindeki buyuk Watsonslar ’da olacak. Diğerlerinde ise de ojelerini bulmak mumkun olacak. Calışana sorduğumdaNisan ’a kadar coğu şubeye gelmiş olacağını oğrendim. Zaman cabuk gecsin ve tum bu bahsettiğim urunleri denemeye fırsat bulayım istiyorum.
emeyzing.com